Pernai FNTT atskleista žala valstybei siekė 40 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atskleista žala valstybės biudžetui siekė beveik 40 mln. eurų, per dešimt šių metų mėnesių išsiaiškinta nuslėptų mokesčių suma - apie 32 mln. eurų, teigia neseniai šios tarnybos vadovu tapęs Antonis Mikulskis.

„Beveik kiekvieną savaitę ištiriame kokį nors atvejį. Plaunamos, slepiamos pinigų sumos yra milžiniškos“, - interviu „Lietuvos žinioms“ sakė A. Mikulskis. Rizikingiausi sektoriai, anot jo, yra statybų, prekybos - tiek maisto, tiek naftos produktų, paslaugų, ypač taksi.

Jis minėjo sėkmingų tyrimų pavyzdžius, kuomet neseniai nustatyta, kad visoje Lietuvoje pavėžėjimo ir taksi paslaugas teikianti viena didžiausių šios srities bendrovių 2017 metais galbūt neįtraukė į pajamas apie 5 mln. eurų. Taip pat , anot A. Mikulskio, visai neseniai įvyko naujas posūkis tiriant nelegaliais degalais prekiavusios organizuotos grupės, kuri nuslėpė apie 10 mln. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), veiklą. Nustatyta, kad didžioji dalis tų degalų buvo parduota Lietuvoje.

Pasak FNTT vadovo, kartais teismai skiria pernelyg švelnias nuobaudas už tokius nusikaltimus: „Mes kartu su prokuratūra bylas tiriame, paskui jos keliauja į teismą. Su prokurorais dar galime diskutuoti, net apskųsti sprendimą aukštesniam prokurorui, o teismų nuosprendžių komentuoti negalime - privalome juos vykdyti. Nors, tiesą sakant, kai kuriais atvejais teismų sprendimai galėtų būti ir griežtesni. Kyla įvairių klausimų, kai 13 ar 14 kartų už PVM grobstymą teisiamas žmogus baudžiamas švelniai, neskiriant realios laisvės atėmimo bausmės, o paprastas vagis, teistas tiek pat kartų, kiekvieną sykį ją gauna“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Baikit viena karta rasineti ir didziotis didziuliais grobstymo mastais nenervinkit tautos Parasykit nors karta kiek buvo sugrazinta valstybei visiems mokesciu moketojams pagrobtu lesu. Slykstu darosi kada isdidziai paskelbama kad isgrobstyti milijonai taciau nusikalteliai nebaudziami uz tuos milijonus siltai ir laimingai gyvena, Geriau teisesauga nesigiria apie zinomus grobstymus nes rezultatas nulinis.

Tomas

Tomas portretas
Rado kuo pasigirti kad atseit dirba ir rado kiek buvo pavokta ir kas is to??? Kas buvo uz tuos 40 milijonu nubaustas ar pasodintas i kalejima? O svarbiausias klausimas kiek is tu 40 milijonu buvo sugrazinta i biudzeta???? Zdz apgailetina ir nera kuo girtis lietuvos institucijos nieko realiai nedirba o tik vagia is ju naudos mazai...

Kirvis

Kirvis portretas
Kada vagis prades sodinti su viso turto konfiskacija? Vagys turi sedeti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių