Patirtis neapgavo muitininkų – jie aptiko cigaretes „tuščiame“ automobilyje

  • Teksto dydis:

Savaitgalio naktį Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio posto pareigūnai darbavosi prie Lenkijos piliečio vairuoto krovininio automobilio – iš jo puspriekabėje aptiktos slėptuvės traukė kontrabandines cigaretes.

Gana siauroje puspriekabėje įrengtoje ertmėje kontrabandininkas slėpė cigarečių už 50 tūkst. eurų.

Vėlų gegužės 28-osios vakarą į Raigardo kelio postą vilkiku „Volvo“ su tuščia puspriekabe „Krone“ iš Baltarusijos atvykęs Lenkijos pilietis T. G. muitininkams pateikė asmens ir transporto dokumentus. Kaip įprasta, vyras deklaravo nesivežantis jokių prekių.

Tačiau atvykimo kanale transporto priemonę apžiūrėjusiems muitininkams kilo įtarimas, kad yra pakeista puspriekabės konstrukcija, todėl automobilis nukreiptas į tikrinimo angarą detaliai apžiūrai. Panaudoję specialią tikrinimo įrangą, muitinės pareigūnai netruko nustatyti, kad puspriekabės priekinė sienelė yra dviguba.

Atvėrus slėptuvę aptikta 1700 blokų plonųjų „Minsk“ ir „Queen Menthol“ cigarečių. Tabako gaminių vertė – daugiau kaip 51 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos gabenimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas sulaikytas dviem paroms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių