Paštu narkotikus siuntęsis studentas išgirdo teismo nuosprendį

  • Teksto dydis:

Panevėžyje nuteistas studentas, kuris iš užsienio atsisiuntė įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų – smulkintų kanapių, MDMA ir kokaino.

Visiškai savo kaltę pripažinusiam jaunam vyrui trečiadienį teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę ir uždraudė vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Kaltu dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, dėl jų kontrabandos pripažintam 26-erių metų studentui skirta 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Tyrimo metu nustatyta, kad kovo-birželio mėnesiais panevėžietis A. J. keturis kartus iš Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Vokietijos paštu atsisiuntė narkotinių ir psichotropinių medžiagų: 0,2289 g kokaino miltelių, 25 psichotropinės medžiagos MDMA tabletes, 0,7032 g kanapių dalių. Toks kvaišalų kiekis laikomas nedideliu.

Kokainą ir penkias MDMA tabletes dviejuose A. J. adresuotuose laiškuose pavasarį surado iš užsienio atėjusias siuntas tikrinę muitinės pareigūnai, o dar dvidešimt MDMA tablečių ir kanapių rasta A. J. namuose atliekant kratą.

Kaip pranešė prokuratūra, magistrantūroje studijuojantis A. J. ikiteisminio tyrimo metu ir teisme teigė kvaišalų įsigijęs iš smalsumo, norėdamas juos išbandyti, o ne platinti. Jis paaiškino internete susiradęs užsienyje narkotines ir psichotropines medžiagas pardavinėjančius asmenis ir jų užsisakęs. Už nelegalų pirkinį panevėžietis atsiskaitęs virtualia valiuta – bitkoinais. Jų vertė – apie 50 eurų.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į jauną teisiamojo amžių, teigiamą charakteristiką, taip pat – kad jis iki šiol nebuvo teistas. Kadangi vaikinas visiškai pripažino kaltę, byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, o bausmė sumažinta vienu trečdaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių