Paskirtos baudos prabangių automobilių kontrabandininkams

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros skundą ir dėl automobilių kontrabandos išteisintus du vyrus nubaudė 25 tūkst. litų baudomis.

Linas Skirbantas (gim. 1969 m.) ir Aloyzas Lažaunykas (gim. 1969 m.) buvo kaltinami 2003 m. pabaigoje per Lietuvos sieną vilkikuose gabenę daugiau kaip pusės milijono litų vertės lengvuosius automobilius „Audi A8"  ir „Porsche Cayenne"  ir nepateikę jų muitinės kontrolei. Vyrai teigė nieko nežinoję apie gabenamą krovinį ir manė gabenantys padangas. Klaipėdos apygardos teismas 2008 m. viduryje vyrus išteisino, neįrodžius jų dalyvavimo padarant nusikaltimą.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismas netinkamai ištyrė ir įvertino byloje pateiktus įrodymus ir nepagrįstai juos išteisino. Teismo nuomone, atliktas eksperimentas bei kiti byloje esantys įrodymai parodė, kad vyrai negalėjo nežinoti ar nepastebėti, kad į jų vairuojamus vilkikus yra pakrautos ne tik deklaracijose ir važtaraščiuose nurodytos padangos, bet ir du prabangūs automobiliai.

Šis sprendimas dar gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: kriminalaikontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių