Pasienyje sulaikytas Vokietijoje pavogtas visureigis

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė vokiečio vairuotą visureigį. Paaiškėjo, kad nuo lapkričio pabaigos šios transporto priemonės ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai.

Trečiadienį Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė į Lietuvą važiavusį visureigį „Ford Kuga“, pažymėtą vokiškais valstybiniais registracijos numeriais. Automobilį vairavo dvidešimtmetis Vokietijos pilietis. Kartu važiavo ir 25-erių jo tautietis.

Patikrinimo metu nustatyta, kad prie vairo sėdėjęs vaikinas neturi vairuotojo pažymėjimo. Netrukus pasieniečiai iš kolegų Vokietijoje gavo atsakymą, kad šiam vyrui vairuotojo pažymėjimas iš viso nėra išduotas.

Taip pat paaiškėjo, jog kartu važiavusio keleivio vokiška asmens tapatybės kortelė yra negaliojanti. Duomenis apie sustabdytą automobilį patikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jis – vogtas.

Paaiškėjo, kad „Ford Kuga“ nuo lapkričio 29 d. yra ieškomas Vokietijos policijos. VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Abu vokiečiai uždaryti į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių