Pasieniečių šunį nušovusiam K. Komskio broliui pareikšti įtarimai

  • Teksto dydis:

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovusiam Arvydui Komskiui trečiadienį pareikšti įtarimai dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Jis apklaustas, tačiau į laisvę nepaleistas – naktį jis praleis policijos areštinėje.

„Jis nepaleistas, pareikšti įtarimai. Rytoj ikiteisminio tyrimo veiksmai bus tęsiami“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Bylos tyrimą kontroliuojantis Tauragės apylinkės prokuroras Gintautas Tranelis BNS sakė, kad į teismą dėl kardomosios priemonės įtariamajam paskyrimo nebuvo kreiptasi.

„Tikrai nesuimsim. Net negalvojame apie tai“ , – BNS sakė prokuroras.

Pagal įstatymus A.Komskis be teismo sprendimo už grotų gali būti laikomas iki dviejų parų.

Įstatymas tam, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Sulaikytasis yra Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Kaip pranešė VSAT, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos politikų brolis 56-erių A.Komskis pasieniečių kinologų šunį Ramzį nušovė antradienio dieną, pareigūnams vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pagėgių meras V.Komskis BNS patvirtino žinantis, jog brolis yra sulaikytas, tačiau tikina, kad brolis niekaip nėra susijęs su kontrabandininkais, o dalyvavo oficialioje medžioklėje kartu su kitu broliu Zenonu.

„Kalbėjau su broliu Zenonu, kuris yra būrelio vadovas. Žinau, kad vienas yra sulaikytas, kitas ne. Vakar skridau iš Briuselio per Frankfurtą, mane Frankfurte ta žinia pasiekė. Bandžiau (pasienio rinktinės) vadui paskambinti, paklausti, ar yra toks įvykis - sakė, kad yra, bet daugiau nekontaktavau, - BNS sakė V.Komskis. - Tai buvo medžioklė. Ten buvo ne vienas žmogus, vyko medžioklė ne pasienio ruože - kaip patikino brolis, ten nieko ir derint nereikia. Taip jau atsitiko, kad toje teritorijoje vyko ir kontrabandininkų gaudynės“, - aiškino jis.

Kitas sulaikytojo brolis, Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis teigė, kad broliai toje vietoje, kurioje įvyko incidentas, medžioja jau 25-eris metus, o lemtingą šūvį A.Komskis paleido išsigandęs jį puolančio šuns.

„Yra Rambyno medžiotojų būrelis, jie medžioja daugiau nei 25 metus toje vietoje. Medžioklė buvo suplanuota, pranešta ir pasieniui, ir kitoms priklausančioms tarnyboms, buvo medžioklės lapas. Mano žiniomis, šuo, kuris buvo palaidas, puolė ant brolio. Brolis išsigando ir, deja, pataikė (...). Bet kokiu atveju apgailestauju, kad tai įvyko“, - BNS sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Atkreipkit dėmesį - šuo sekė kontrabandininkų pėdsakais...

wcc

wcc portretas
vienas prokuras jau pasake kad net nesiruošia to valdžiažmogio sodinti. reiškia tokie tokius mėgsta Na ir valstybė....Gerai kad nepersigalvoojau išmautti.

PROKURORAI

PROKURORAI portretas
JEIGU JŪS-NE SVETIMAS TURTAS- TARKITE SAVO ŽODĮ.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių