Pasieniečių sulaikyti kontrabandininkai netikėtai sunegalavo

  • Teksto dydis:

Po gaudynių Šalčininkų rajono miške pasieniečiai sulaikė tris vyrus, įtariamus 30 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių gabenimu. Krovinio vertė viršija 86 tūkst. eurų.

Kontrabandininkams persekioti buvo pasitelktas tarnybinis šuo bei pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį vakare Varėnos rinktinės ir Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai Razumnos miške ties Šalčininkų rajono Beržiškės kaimu aptiko mikroautobusą „VW Transporter“. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai pastebėjo nuo mikroautobuso į miško gilumą sprunkančius tris asmenis. Prasidėjo bėglių gaudynės – į įvykio vietą atskubėjo kinologas su tarnybiniu šunimi. Į orą apylinkėms žvalgyti buvo pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, kurio įgula koordinavo antžeminių pajėgų veiksmus.

Gausios pasieniečių pajėgos bėglius persekiojo apie 3 km, kol miško tankmėje ties Švieslaukio kaimu juos sučiupo. Sulaikytieji priešinosi pareigūnams, todėl prieš juos buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai. Paaiškėjo, kad pasieniečiams įkliuvo 21-erių ir 23-ejų broliai, taip pat 24-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Antrankiais surakintą trijulę pareigūnai nugabeno į Purvėnų užkardą. Broliai pasiskundė pasieniečiams, kad blogai jaučiasi. Tuomet jie buvo pristatyti į Eišiškių pirminės sveikatos priežiūros centrą, kur vyrus apžiūrėję medikai sveikatos sutrikimų nenustatė.

Prie sienos buvęs mikroautobusas buvo grūste prigrūstas kontrabandinių rūkalų. Iš viso jame pasieniečiai aptiko 30 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasipriešinimo pasieniečiams.

Visus tris sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Kontrabandinės cigaretės ir mikroautobusas „VW Transporter“ saugomi Purvėnų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių