Pasieniečiams įkliuvo pusamžė kontrabandininkė iš Šalčininkų

  • Teksto dydis:

Varėnos pasieniečiai Eišiškių punkte sulaikė vietinę gyventoją, kuri automobilio „Volvo S80“ iš Baltarusijos vežė daugiau kaip 1800 pakelių kontrabandinių cigarečių. Šį mėnesį tai jau šešta iš Baltarusijos važiavusi slėptuvė ant ratų, kuria per Eišiškių punktą buvo gabenamos nelegalios cigaretės.

Ketvirtadienio pavakarę VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą grįžtančios 48-erių Eišiškių gyventojos ir jos vairuoto automobilio „Volvo S80“ dokumentus.Jie buvo tvarkingi. VSAT pareigūnams mašina pasirodė įtartina, todėl buvo surengtas detalus jos patikrinimas. Paaiškėjo, kad moteris iš Baltarusijos bandė slapčia įvežti kontrabandos. Dvigubame automobilio dugne, po pavarų svirtimi, lonžeronuose bei po priekiniu automobilio bamperiu įrengtose slėptuvėse iš viso buvo 1812 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos Purvėnų užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojai pradėjo administracinę teiseną. Moteriai gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jos vairuotą 1999 m. laidos „Volvo S80“.

Po apklausos pasieniečiai vairuotoją paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

Pastaruoju metu VSAT pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte nuolat sulaiko vairuotojų, kurie iš Baltarusijos lengvųjų automobilių slėptuvėse bando įvežti kontrabandinių rūkalų. Vien kovą čia įkliuvo šeši Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai, tikėjęsi taip prasmukti pro pasieniečius.


Šiame straipsnyje: pasieniskontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

......

...... portretas
O ką daryti,darbų nėra,gyventi reikia.Gal geriau kontrabanda ,negu vagystės ,plėšimai.Žmogui gyventi reikia ,konteinerių neužtenka o ir juose jau neranda nieko .

tadas

tadas portretas
o kaip ten masiulis laikosi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių