Pasieniečiams įkliuvo nelegalus iš Rusijos gabenęs taksistas, gresia kalėjimas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Kalvarijos pasieniečiai sulaikė nelegalius migrantus iš Rusijos ir juos gabenusį latvį.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz E200“.

Latviškais taksi registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavęs 58 metų Latvijos pilietis pateikė tvarkingus asmens bei mašinos dokumentus.

VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į penkis salone buvusius keleivius. Paaiškėjo, kad 34 metų vyras ir 25-erių moteris, Rusijos piliečiai, teturi Latvijoje išduotus prieglobsčio prašytojų dokumentus. Jie nesuteikia teisės užsieniečiams išvykti už minėtos valstybės ribų: kol neišnagrinėti prieglobsčio prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, rusai neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Kartu su šia pora taksi automobiliu vyko trys nepilnamečiai vaikai.

Migrantus vežusiam Latvijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Rusijos piliečių šeima laikinai apgyvendinta Kapčiamiesčio užkardoje, kur įrengtos specialios prieglobsčio prašytojams skirtos patalpos.

Penktadienį priešpiet VSAT pareigūnai keitėsi informacija su kolegomis Latvijoje bei sprendė klausimą dėl sulaikytų užsieniečių perdavimo kaimyninei šaliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių