Pasieniečiams įkliuvo neblaivus kontrabandininkas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusį Vilniaus rajono gyventoją. Visureigį vairavęs vyras buvo neblaivus.

Ketvirtadienio vakarą Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Vincentavo kaimu patikrinti stabdė visureigį „Jeep Cherokee“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – pusantro kilometro.

Transporto priemonės vairuotojas nepakluso uniformuotų pareigūnų reikalavimui sustabdyti automobilį. Tik nuvažiavęs keliasdešimt metrų jis sustojo šalikelėje. Iš visureigio iššokęs vyras pasileido bėgti į čia pat augantį mišką. Bėglį pasieniečiai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, prisivijo ir sučiupo už poros šimtų metrų nuo automobilio, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sulaikomas vyras dar mėgino priešintis, tačiau buvo sutramdytas panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir antrankius. Nustatyta, kad sulaikytasis yra 36 metų Vilniaus rajono gyventojas. Nuo jo trenkė alkoholiu.

Paaiškėjo, kad visureigis buvo grūste prigrūstas juoda polietileno plėvele aptrauktų gamyklinių rūkalų dėžių. Iš viso pasieniečiai mašinoje rado 9488 pakelius cigarečių „Fest“, „Premier“ ir „Minsk Capital“. Jie pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su visais mokesčiais siekia 70 tūkst. litų.

Kadangi sulaikytas vairuotojas atrodė apsvaigęs nuo alkoholio, pasieniečiai iškvietė Švenčionių rajono policijos pareigūnus. Vilniaus rajono gyventojui nustatytas 1,08 promilės girtumas.

Sulaikytąjį po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. „Jeep Cherokee“ ir juo gabentos cigaretės saugomi Ignalinos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: cigaretėskontrabandapasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių