Pasieniečiai sulaikė Vokietijoje pavogtą naują visureigį

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė automobilvežiu į Lietuvą gabentą visureigį „Toyota RAV 4“. Pernai pagaminto automobilio, kaip paaiškėjo patikros metu, ieškojo Vokietijos teisėsauga.

Sekmadienio naktį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Mercedes Benz“ su priekaba „Tauras“. Transporto priemonė ir priekaba ženklinti lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos keturios naudotos mašinos, vairavo 53-ejų Šiaulių miesto gyventojas.

Pasieniečiams tikrinant jų dokumentus paaiškėjo, kad pernai pagamintas visureigis „Toyota RAV4” yra ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų. Jie šios transporto priemonės paiešką paskelbė šių metų kovą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio ir saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei įvežti likusius tris automobilius su tvarkingais dokumentais.

Šiemet Kalvarijos užkardoje tarnaujantys VSAT pareigūnai pasienyje su Lenkija iš viso sulaikė 12 automobilių, kurių ieškojo Lietuvos bei užsienio šalių teisėsaugos institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių