Pasieniečiai sulaikė tris ieškomus asmenis

Savaitgalį pasieniečiai sulaikė tris ieškomus asmenis, iš kurių du įtariami įvykdę nusikaltimą, o vienas už nusikaltimą jau buvo nuteistas, tačiau pasislėpė. Vieno iš įtariamųjų teisėsaugininkai ieškojo net septynerius metus.

Sekmadienį Vilniaus oro uoste budintiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams iš Oslo per Kopenhagą atskridusio orlaivio įgula perdavė voką. Jame buvo iš Norvegijos už joje padarytus teisės nusižengimus išsiųsto 27 metų Tauragės gyventojo dokumentai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šis vyras problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Nuo šių metų gegužės pradžios už padarytą nusikaltimą jo ieškojo Tauragės policija. Apie ieškomojo sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė paieškos iniciatoriui ir po apklausos vyrą perdavė atvykusiems Tauragės policininkams.

Dar vienas nuo teisingumo besislapstęs lietuvis sekmadienį įkliuvo Kauno oro uoste. Čia pasieniečiai sulaikė iš Anglijos atskridusį 31 metų marijampolietį. Pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad šio vyro kaip asmens, įtariamo nusikaltimo padarymu, ieško Marijampolės policija. Jo paieška paskelbta dar prieš septynerius metus, 2005-ųjų gegužę. Marijampolietis po apklausos perduotas į Kauną iškviestam paieškos iniciatoriaus konvojui, pranešė VSAT.

Nuo teisingumo besislapsčiusiam vilniečiui nepavyko išvengti sulaikymo Šalčininkų rajone. Naktį iš penktadienio į šeštadienį prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą budėję VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai Širvių atraminiame punkte sustabdė nuo Šalčininkų vykusį automobilį „Audi A4“ lietuviškais numeriais.

Šioje vietoje prie judrios sankryžos pasieniečiai nuolat stabdo į Dieveniškių kilpą ir iš jos vykstančius automobilius ir asmenis. Šįkart tamsiu paros metu automobiliu važiavę trys Vilniaus gyventojai pareigūnams sukėlė įtarimą. Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs 27 metų vilnietis neturi privalomo transporto priemonės vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo ir mašinos techninės apžiūros pažymėjimo.

G. Žagunio užkardos pasieniečiai duomenų bazėse patikrino ir informaciją apie automobilio keleivius. Nustatyta, kad 22 metų sostinės gyventojas yra ieškomas kaip asmuo, nuteistas už nusikaltimo padarymą. Vyro paiešką yra paskelbusi Vilniaus policija. Trečiam automobiliu vykusiam vilniečiui pareigūnai priekaištų neturėjo.

Vairuotoją bei ieškomą keleivį pasieniečiai perdavė Šalčininkų rajono policininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mjo

mjo  portretas
o dar kokiu bumbuku pasitaiko kad su parpaliotas skraido ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių