Pasieniečiai sulaikė suklastotus dokumentus turėjusį gruziną

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Gruzijos pilietį, turėjusį, įtariama, suklastotus savo šalies vairuotojo pažymėjimą ir leidimą gyventi Lietuvoje. Be to, įtariama, suklastoti ir jo pase buvęs sienos kirtimo spaudai.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį maršrutinį autobusą Ryga – Praha. Vienas keleivių, kaip vėliau paaiškėjo, 38-erių Gruzijos pilietis, VSAT pareigūnams pateikė įtartinų dokumentų.

Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad jo turėtas leidimas gyventi Lietuvoje, įtariama, yra visiška klastotė. Suklastotas, įtariama, buvo ir gruzino turėtas savo šalies vairuotojo pažymėjimas. Be to, galiojančiame užsieniečio pase, įtariama, buvo suklastoti ir Lietuvos sienos kirtimo spaudai.

Pasieniečiai keleivį išlaipino iš autobuso, kuris tęsė kelionę nustatytu maršrutu. Gruzinas buvo sulaikytas ir po apklausos Kalvarijos užkardoje uždarytas į areštinę, pranešė VSAT.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių