Pasieniečiai sulaikė suklastotus dokumentus pateikusius lietuvį ir ukrainietį

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė suklastotus dokumentus pateikusius lietuvį ir, įtariama, ukrainietį. Pirmasis pateikė suklastotą lietuvišką vairuotojo pažymėjimą, antrasis – slovakiškas tapatybės kortelės ir vairuotojo pažymėjimo klastotes.

Ketvirtadienį bendras Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos ir Lenkijos pasieniečių patrulis Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė-Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“. Juo iš Lietuvos vyko 26-erių Marijampolės gyventojas.

Dokumentų patikros metu jis pareigūnams pateikė lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad tai - visiška klastotė, pranešė VSAT.

Varėnos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Marijampoliečiui, kuris vėliau buvo paleistas už užstatą, gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. „VW Passat“ pasiėmė į Kalvarijos užkardą atvykusi automobilio savininkė.

Tą pačią dieną toje pačioje vietoje Kalvarijos pasieniečiai kartu su kolegomis iš Lenkijos tikrino ką tik į Lietuvą reisiniu autobusu Berlynas–Vilnius įvažiavusių keleivių dokumentus. Vienas jų pateikė esą 43-ejų Slovakijos piliečiui išduotus slovakiškus asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą. Juos patikrinę pasieniečiai nustatė, kad dokumentai yra suklastoti.

Keleivis buvo išlaipintas iš autobuso ir pristatytas į Kalvarijos užkardą. Jis prisistatė esantis Ukrainos piliečiu. Po apklausos vyras uždarytas į areštinę.

Ir šiuo atveju dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
Kad jūs žinotumėte apie banderas ooooo kiek jų anglijoj su lietuviškais latviškais estiškais lenkiškais pasais paskolų prisiėmę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių