Pasieniečiai sulaikė suklastotas portugališkas korteles turėjusius keliautojus

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė du iraniečius, kurie dokumentų patikrinimo metu pateikė, įtariama, suklastotas portugališkas asmens tapatybės korteles.

Šeštadienį VSAT  Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė maršrutinį autobusą Vilnius – Berlynas. Buvo patikrinti juo iš Lietuvos vykusių keleivių dokumentai.

Du asmenys pasieniečiams pateikė Portugalijos asmens tapatybės korteles. Jos VSAT pareigūnams pasirodė įtartinos. Netrukus nustatyta, kad abu dokumentai, įtariama, yra klastotės. Du vyrus pasieniečiai išlaipino iš autobuso ir sulaikė. Netrukus jie prisistatė esantys 40-ies Irano piliečiai, bet tai patvirtinančių dokumentų neturėjo.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uuo

uuo portretas
kaz cia per patikrinimai,juk tarp es saliu sienu nera...o gal es atsiribojo nuo sovietinio pabaltijo...sovietmeciu tai tikra laisve buvo,galejai varyt kur panorejas po sajunga,jokiu pasienieciu tarp respubliku nebuvo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių