Pasieniečiai persekiojo girtą septyniolikmetį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį po vidurnakčio Jurbarko rajone pasieniečiai persekiojo automobilį, kurį vairavo girtas septyniolikmetis. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), „Renault Espace“ gaudynės baigėsi automobiliui nulėkus nuo kelio ir išlaužus gyvatvorę.

Įtartiną automobilį pasienio su Rusija ruože pareigūnai pastebėjo ties Smalininkų miesteliu. Jo vairuotojas pasieniečiams nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo Viešvilės miestelio link.

VSAT pareigūnams ilgai vytis bėglio neteko. Palėkęs maždaug 300 metrų „Renault Espace“, vairuotojas staigiame posūkyje mašinos nesuvaldė ir nulėkė nuo važiuojamosios kelio dalies. VSAT duomenimis, vos išvengta didelės nelaimės – „Renault Espace“ sustojo prie pat gyvenamojo namo sienos, prieš tai išlaužęs gyvatvorę ir kelis medelius.

Kai pasieniečiai tarnybiniu visureigiu atvyko į šią vietą, vairuotojas buvo spėjęs iššokti iš automobilio ir pasislėpti tamsoje. Tačiau prie VSAT pareigūnų jis priėjo ir vairavęs automobilį prisipažino jiems apžiūrint įvykio metu apgadintą automobilį.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad 30 metų moteriai priklausantį „Renault Espace“ vairavo septyniolikmetis Smalininkų gyventojas. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. VSAT pareigūnų iškviesti Jurbarko policininkai nepilnamečiui nustatė 1,17 promilės girtumą.

Kadangi jaunuolis pasienio ruože buvo be privalomų čia turėti asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, Viešvilės užkardos pasieniečiai jam už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėjo administracinės bylos teiseną.

Savo ruožtu policijos pareigūnai vaikiną baus už vairavimą neturint tam teisės ir išgėrus bei už nepaklusimą reikalavimui sustabdyti automobilį.

Po apklausos ir sutvarkius visus formalumus sulaikytą Smalininkų gyventoją pasieniečiai perdavė į užkardą iškviestai jo motinai. „Renault Espace“ perduotas policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių