Pasieniečiai nutvėrė imigrantą iš Šri Lankos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė Lenkijos link vykusį automobilio vairuotoją iš Šri Lankos. Legaliai Šengeno zonoje buvęs vyras mašina į Vakarų Europą vežė savo tautietį, kuris prieglobsčio jau buvo pasiprašęs Estijoje, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį lengvąjį automobilį „Renault Megane“ šveicariškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 55 metų Šri Lankos pilietis pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Užsienietis Šengeno zonoje keliavo legaliai – šią teisę jam suteikia turėtas leidimas gyventi Šveicarijoje.

Tačiau pasieniečiai, tikrindami mašinos keleivio, 47 metų Šri Lankos piliečio, dokumentus, išsiaiškino, kad vyras su savimi teturi jo vardu Estijos migracijos tarnybos išduotą prieglobsčio prašytojo pažymėjimą.

Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai tautietį vežusiam Šri Lankos piliečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Abu užsieniečiai uždaryti į areštinę. Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių