Pasieniečiai nutraukė fantazijos dokumentą turėjusio latvio kelionę

  • Teksto dydis:

Rokiškio rajone VSAT pareigūnai sulaikė Latvijos pilietį, pateikusį vadinamąjį fantazijos dokumentą. Dabar užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Antradienio pavakarę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Puškų užkardos pasieniečiai Rokiškio rajono Pasubatės kaime sustabdė patikrinti automobilį „Mitsubishi Galant“ su latviškais numeriais. Mašiną vairavo 35-erių Latvijos pilietis.

Vyras VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus, tačiau vairuotojo pažymėjimas pareigūnams sukėlė įtarimų. Netrukus išaiškėjo, kad tai yra vadinamasis fantazijos dokumentas – neegzistuojančio pavyzdžio esą tarptautinis vairuotojo pažymėjimas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Ignalinos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui  gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Automobilis „Mitsubishi Galant“ perduotas kartu vykusiai Latvijos pilietei, turėjusiai tvarkingus dokumentus.

Tai antras kartas per pastarąsias šešias dienas, kuomet pasieniečių sustabdyti vairuotojai pateikia fantazijos dokumentus. Penktadienį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnų tikrintas rumunas taip pat ištiesė neegzistuojančio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą. Už tai jis buvo sulaikytas, o vėliau teismas leido užsienietį suimti dviem mėnesiams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei tokio dokumento nera

jei tokio dokumento nera portretas
tai jis ir negali buti padirbtas,juk tai tas pats jei vairuotojas pateiktu ''degtuku dezute'' ir tvirtintu kad tai dokumentas...juk jei diedas isivaizduoja save moterim uz tai dabar nebaudziama
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių