Pasieniečiai į Lietuvą neįleido 22 čečėnų

Pasieniečiai į Lietuvą neleido įvažiuoti 22 čečėnų tautybės Rusijos piliečiams, neturėjusiems Šengeno vizų.

Penkios čečėnų šeimos prieš tai be vizų nesyk bandė patekti į Lenkiją. Lietuvos pasieniečiai užsieniečius išlaipino iš traukinio ir grąžino į Baltarusiją, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai tikrino į Lietuvą vykusio traukinio Minskas – Vilnius keleivių dokumentus.

Viename traukinio vagone pasieniečiai patikrino ir kartu vykusius čečėnų tautybės Rusijos piliečius. Paaiškėjo, kad 8 suaugusieji, kurių amžius - nuo 24 iki 56 metų, bei 14 nepilnamečių neturi Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti į bendrijos erdvę.

Nustatyta, kad į Lietuvą vyko penkios čečėnų šeimos. Kenos pasieniečiai išsiaiškino, jog šie užsieniečiai neturėdami vizų nekart mėgino įvažiuoti į Lenkijos teritoriją, tačiau buvo neįleisti šios šalies pareigūnų.

Rusijos piliečiams nebuvo leista tęsti kelionės ir į Lietuvą. Juos VSAT pareigūnai išlaipino iš traukinio ir sutvarkė tokiais atvejais būtinus formalumus. Čečėnams buvo surašyti atsisakymai leisti atvykti į šalį.

Tą pačią dieną Kenos užkardos pasieniečiai, kuriems talkino kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos, visą užsieniečių grupę tarnybiniu VSAT transportu nuvežė į netoliese veikiantį Medininkų pasienio kontrolės punktą. Čia čečėnai buvo perduoti Baltarusijos pareigūnams.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į šalį neįsileido 947 užsieniečių. Pernai VSAT pareigūnai šalies vartų neatvėrė 2215 užsieniečių. Pagrindinė neįleidimo į Lietuvą priežastis - vizų neturėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
cecenu juodasikniai pasalpu vyko gauti,bei namu uz dyka.Minkite atgal ciurkos,i savo kalnus,oziu dulkinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių