Pareigūnų aplaidumas lėmė skriaudą dviem moterims užsienyje

Uostamiesčio pareigūnų neatidumą koneveikia ne tik Klaipėdoje gyvenanti seksualinę prievartą patyrusi moteris, bet ir dvi to paties nusikaltėlio aukos užsienyje.

25 metų Mindaugas Butkus dabar laukia teismo verdikto Jungtinėje Karalystėje. Šis jaunas lietuvis užpuolė, pagrasino peiliu ir išžagino dvi šioje šalyje gyvenančias moteris.

Kol kas neaišku, kada klaipėdietis bus grąžintas į Lietuvą, kur turės atlikti paskirtą 5 metų, 2 mėnesių ir 20 dienų laisvės atėmimo bausmę. Tai subendrinta už du nusikaltimus paskelbtų nuosprendžių bausmė. Vienas jų – už jaunos moters žaginimą, apiplėšimą bei jos banko kortelės panaudojimą.

2010 metais rugsėjo mėnesį M. Butkus pasekė merginą, ėjusią viena pagrindinių miesto gatvių. Kai nusižiūrėta auka pasuko į menkai apšviestą gatvelę netoli Trinyčių tvenkinio, nusikaltėlis šoko iš mašinos ir ją užpuolė. Jauna moteris buvo brutaliai išžaginta, o po to priversta pasakyti banko slaptažodį bei apiplėšta.

Patenkinęs lytinę aistrą M. Butkus nuskubėjo prie bankomato ir iš merginos sąskaitos nuėmė 100 litų.

Kol Klaipėdos miesto apylinkės teismas nagrinėjo šią bylą, dar vienas šio vyro įvykdytas nusikaltimas buvo narpliojamas Klaipėdos apygardos teisme. Šio teismo sprendimu M. Butkus buvo išleistas iš areštinės.

Dabar nebeaišku, kas turėtų prisiimti atsakomybę už tai, kad dviejuose teismuose teisiamas vyras tapo laisvas ir pabėgo iš Lietuvos, o netrukus Jungtinėje Karalystėje su peiliu rankoje užpuolė dar dvi moteris ir jas išžagino.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad žemesnės instancijos teismas neteisingai buvo subendrinęs dvi bausmes ir patikslino, jog M. Butkui Lietuvoje teks kalėti 20-čia dienų ilgiau nei teigta anksčiau.

Kada nusikaltėlis bus pargabentas į Lietuvą, kol kas neaišku, nes nežinia, ar už du nusikaltimus užsienyje jį teisiantis teismas leis jam bausmę atlikti tėvynėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių