Pareigūnams įkliuvo nelegalus imigrantas iš Šri Lankos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietį, gabenusį nelegalų imigrantą iš Šri Lankos, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktinio patikrinimo metu sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Mercedes Benz S500L“ rusiškais numeriais. Jį vairavo 37-erių Rusijos pilietis, turintis tvarkingus dokumentus patekti ir būti Šengeno erdvėje.

Pasieniečiai patikrino ir kartu vykusio vyro, kaip paaiškėjo, 24-erių Šri Lankos piliečio, dokumentus. Jis turėjo savo šalies pasą, tačiau į bendrijos erdvę buvo patekęs nelegaliai ir neturėjo Šengeno vizos.

Šri Lankos piliečiui Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rusijos piliečiui dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Abu sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Automobilis „Mercedes Benz S500L“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Šiemet tai buvo pirmas Lietuvos pasieniečių sulaikytas nelegalus migrantas iš Šri Lankos. Pernai VSAT pareigūnai sulaikė tris šios šalies piliečius, nelegaliai patekusius į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių