Panevėžyje nuteisti psichotropinių medžiagų platintojai

  • Teksto dydis:

 Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu antradienį penki kėdainiečiai pripažinti kaltais dėl labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimo, kai kurie dėl didelio kiekio šaudmenų ir ginklų neteisėto laikymo.

A.S. paskirta 16 metų, D.L. – 11 metų, M.U. – 10 metų, ir G.K. – trejų metų laisvės atėmimo bausmės, pranešė prokuratūra.

Bendrininkei R.U., kuri kartais padėdavo pastariesiems, paskirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė. Ji įpareigota per 10 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis. 

Teismas patvirtino pareigūnų surinktus duomenis, kad A.S. Kėdainių garažų bendrijoje ,,Biochemikas“ be leidimo laikė sprogmenis, 10 šaunamųjų ginklų, didelį kiekį šaudmenų, didelės sprogstamosios galios sprogstamųjų medžiagų ir rengėsi perdirbti pramoninės gamybos 4,5 mm kalibro pneumatinius pistoletus į pusiau automatinius, graižtvinius šaunamuosius ginklus. Šį neteisėtai laikomą ginklų arsenalą 2011 metų rudenį rado pareigūnai.

Tame pačiame metaliniame garaže buvo paslėptas ir labai didelis kiekis įvairių psichotropinių medžiagų.  

Trys šios organizuotos grupės nariai – M.U., G.K. ir A.S. rūpinosi šių psichotropinių medžiagų įgijimu, laikymu, gabenimu bei pardavimu. Narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojai, nevengę ir patys svaigintis, tarpusavyje amfetamino miltelius vadindavo „sniegu“, o ekstazio tabletes – „bumbulu“.

Parduoti svaiginamąsias medžiagas, vadinamas kitais vardais, jiems kartais pagelbėdavo vieno jų prikalbinta giminaitė R.U. Tikroji šių medžiagų paskirtis buvo atskleista po to, kai jos buvo parduotos nusikalstamus veiksmus imituojančiam asmeniui. 

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuroro Ramūno Pačebuto teigimu, šios organizuotos psichotropinių medžiagų platintojų grupės nariai veikė konspiratyviai, siekė maksimaliai pridengti nusikalstamas veiklas ir dėjo dideles pastangas tam, kad išvengtų baudžiamosios atsakomybės.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą juos platinti, numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų, o už didelį kiekį šaudmenų ir ginklų – iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių