Panevėžyje įvykdytos trys žmogžudystės

  • Teksto dydis:

Spalį Panevėžyje įvykdytos trys žmogžudystės. Nusikaltimai atskleisti, įtariamieji yra suimti, trečiadienį pranešė policija.

Spalio 8 dieną 48 metų E.M. Amerikos gatvėje, įtariama, nužudė 38 metų draugą, kelis kartus trenkdamas žarstekliu per galvą. Nustatyta, kad, prieš iškviečiant policiją, įtariamasis kanalizacijos šulinyje paslėpė nusikaltimo įrankį, bandė atsikratyti kitais nusikaltimo pėdsakais.

Apie negyvą žmogų savo kieme vyras policijai pranešė tik išsiblaivęs ir sukūręs įtikinamą pasakojimą apie nelaimingą atsitikimą. . Įtariamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams.

Spalio 12 dieną maisto prekių parduotuvėje Panevėžyje, Senamiesčio gatvėje, V.S., gimęs 1957 metais, peiliu sužalojo J.K., gimusį 1956 metais. Nukentėjusiajam nustatyta pjautinė žaizda kakle su apatinio gomurio pradūrimu ir burnos ertmės sužalojimu, durtinė žaizda pilve su plonosios žarnos perdūrimu, durtinė žaizda krūtinėje, perdurtas plautis. Spalio 15 dieną J.K. ligoninėje mirė.

Įtariamasis V. S. neteistas, tačiau policijai žinomas dėl įvairių smulkių nusikaltimų. Nukentėjusysis J.K. teistas ir policijai puikiai žinomas dėl smurtinių nusikaltimų. Įtariamajam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Šeštadienį 10.24 val. gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Skaistakalnio parke, Žagienės upelyje rastas vyro kūnas su smurto žymėmis ant veido ir kūno. Nustatyta, kad tai - 1972 metais gimęs G.K., jis neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. Vyras policijai buvo žinomas dėl administracinių pažeidimų – vagiliavimo, girto pasirodymo viešojoje vietoje ir pan.

„Nors tiksli vyro mirties priežastis paaiškės teismo medicinos ekspertams atlikus autopsiją, tačiau dvejonių dėl to, kad mirtis smurtinė, nekyla“, - teigia policija.

Spalio 19-osios vakarą sulaikyti dar trys įtariamieji – du policijai žinomi 17-mečiai ir iki šiol nenusikaltęs 18-metis D.S.

Pareigūnams apklausus įtariamuosius, paaiškėjo, kad nužudytasis G.K. jaunuoliams užkliuvo be jokios priežasties.

Visiems keturiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – žmogžudystės. Pirmadienį A.A. teismas skyrė - suėmimą 10 parų, spalio 21 dieną 17-mečiai buvo suimti dviem mėnesiams, 18-mečiui skirta švelnesnė kardomoji priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių