Panevėžio futbolo klubo prezidentas stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ prezidento Aušrio Labino, kuris įtariamas daugiau nei 2,5 mln. eurų pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Kaip ketvirtadienį pranešė FNTT, ikiteisminio tyrimo metu tyrėjai surinko duomenų, kad Panevėžio futbolo klubo prezidentas, kuris tuo metu buvo ir šio klubo kasininkas, 2010–2012 metais iš klubo kasos ir banke esančios sąskaitos klubo veiklos išlaidoms paėmė daugiau nei 4,3 mln. eurų.

Vėliau 1,8 mln. eurų futbolo klubo prezidentas grąžino į klubo kasą, o likusios paimtos daugiau nei 2,5 mln. eurų sumos panaudojimą jis bandė pagrįsti atstovavimo sutartimis, susitarimais ir buhalterinės apskaitos dokumentais su tarptautinės futbolo federacijos FIFA žaidėjų agentu iš Moldovos. Šiuose dokumentuose buvo nurodyta, kad FIFA žaidėjų agentas aštuonis Panevėžio futbolo klubo žaidėjus už atitinkamą mokestį perkels į kitus klubus.

Tačiau tyrimo metu tyrėjai nustatė, kad minėtas FIFA žaidėjų agentas jokių susitarimų su futbolininkais nesudarė ir jokių paslaugų klubui nesuteikė.

Įtariama, kad futbolo klubo prezidentas, norėdamas nuslėpti futbolo klubui priklausančių pinigų pasisavinimą, į klubo buhalterinę apskaitą įtraukė suklastotus dokumentus, neva pagrindžiančius daugiau kaip 2,5 mln. eurų panaudojimą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą ir apgaulingos apskaitos tvarkymą futbolo klubo prezidentui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: Ekranasgrobstymasnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių