Panevėžiečiai kėsinosi pasisavinti 18 tūkst. svarų sterlingų

  • Teksto dydis:

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino ir sulaikė tris asmenis, kurie ketino Jungtinėje Karalystėje išplatinti suklastotus žymėjimo ženklus ir tokiu būdu neteisėtai pasisavinti 18 000 svarų sterlingų.

Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie galimus ekonominius nusikaltimus, pasinaudojant specialiais žymėjimo ženklais, kovo 13 d. 23.10 val. Panevėžyje sulaikė tris 25-30 metų vyrus, kurie turėjo didelį kiekį įtarimą kėlusių prekybos centro „Morrisons" numeruotų oficialių žymėjimo ženklų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netikrų ar suklastotų pašto ženklų, važiavimo ar kitokių bilietų, banderolių ar kitų oficialių žymėjimo ženklų pagaminimo, laikymo ar realizavimo.

Tyrimo metu nustatyta, kad vienas iš sulaikytųjų vadovauja gamybos įmonei, kurios programinė įranga ir techninės priemonės tiko suklastotiems oficialiems žymėjimo ženklams spausdinti. Vyras savo įmonėje pagamino ir suklastojo minėtus ženklus, o kiti du įtariami niekur nedirbantys Panevėžio gyventojai turėjo išgabenti suklastotus žymėjimo ženklus į Jungtinę Karalystę, juos ten išplatinti ir pasisavinti pinigus, tačiau profesionalūs pareigūnų veiksmai jiems sutrukdė. Sulaikymo metu pas įtariamuosius rasti suklastoti oficialūs prekybos centro „Morrisons" žymėjimo ženklai. Atlikus kratas, rasta programinė ir techninė įranga, skirta suklastotiems ženklams gaminti.

Ikiteismini tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 224 str. 2 d. tęsiamas. Šis straipsnis numato, kad tas, kas pagamino, laikė ar realizavo didelį kiekį ar didelės vertės netikrų ar suklastotų pašto ženklų, važiavimo ar kitokių bilietų, banderolių ar kitų oficialių žymėjimo ženklų, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių