Panemunėje sulaikytas į Lietuvą pistoletą įsinešęs rusas

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai trečiadienį pranešė Panemunėje ties Lietuvos siena su Karaliaučiumi sulaikę Rusijos pilietį, kuris per valstybės sieną į Lietuvą įsinešė pistoletą, šaudantį guminėmis kulkomis.

Rusas buvo sulaikytas Panemunės kelio poste, ginklą ir dėtuvę su aštuoniais šoviniais į Lietuvą jis įsinešė slapta. Vyras juos slėpė po viršutiniais drabužiais.

Pėsčiomis į Panemunės kelio postą iš Karaliaučiaus srities Sovetsko atėjęs A. L. žodžiu deklaravo nieko draudžiamo nesinešantis. Rusijos pilietis sakėsi ilgai neužtruksiąs, nes ketina pasiteirauti netoli esančiame vienos Lietuvos draudimo bendrovės filiale automobilio draudimo sąlygų. Tačiau Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai patikrinę minėtą asmenį po viršutiniais rūbais rado dėklą su trauminiu pistoletu „Makarov“ ir dėtuvę su aštuoniais šoviniais.

„Paprastai trauminiai ginklai šaudo guminėmis ar panašaus tipo kulkomis“, –BNS sakė Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas Gediminas Kulikauskas.

A. L. buvo sulaikytas atvykusių muitinės kriminalistų, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl ginklų kontrabandos. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Asmenys, įvežantys į Lietuvą ar išvežantys iš jos ginklus, privalo juos raštu deklaruoti muitinės poste ir muitinį tikrinimą atliekantiems pareigūnams kartu su kitais privalomais dokumentais pateikti deklaraciją, ginklus ir leidimo įvežti ginklus originalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių