Pakruojo rajono gyventoją per apiplėšimą nužudė anūkės pažįstami

  • Teksto dydis:

Anūkė pas senelį pakvietusi savo pažįstamus ir čia su jais pasisvečiavusi, į jo namus prišaukė nelaimę – svečiai, įvertinę namų aplinką, nusprendė, kad čia verta sugrįžti plėšikų amplua. Pakruojo rajone įvykdytas plėšimas virto žmogžudyste.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai mobilizavo visas pajėgas, kad būtų kuo greičiau išsiaiškintas spalio 15 d. Pakruojo rajone, Beinoraičių kaime, įvykdytas nužudymas. Negyvą 64-erių metų vyrą namuose rado netoliese gyvenantis jo geras pažįstamas, kuris užsuko į svečius. Namo šeimininką jis rado vien apatinėmis kelnaitėmis gulintį ant grindų tarp aplink išmėtytų įvairių daiktų. Ant vyro kūno ir galvos buvo matyti smurto žymės. Medicinos ekspertai konstatavo daugybinius šonkaulių ir galvos sužalojimus, o anūkė pastebėjo, kad namuose nera skalbimo mašinos, televizoriaus, dujų baliono, motorinio pjūklo ir įvairių maisto produktų.

Pradėję tyrimą kriminalistai bendravo su nužudytuoju kontaktavusiais asmenimis. Žinia, kad apiplėštasis vyras mirė ir šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo tikriausiai juos išgąsdino. Pastarieji skubėjo atsikratyti pavogtais daiktais – juos išslapstė įvairiose vietose, net miške, taip pat bandė juos parduoti.

Spalio 23 d. tyrėjai jau turėjo užtektinai duomenų savo įtarimams pagrįsti ir surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją. Kitą dieną jiems buvo skirtos kardomosios priemonės: 26-erių metų šiaulietis, 19-etis ir 23-ejų metų Pakruojo rajono gyventojai suimti trims mėnesiams. 25-erių metų jų žemietei skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Išsiaiškinta, kad kai kurie įtariamieji šių metų rugpjūčio pabaigoje pas nužudytąjį buvo lankęsi jo anūkės kvietimu. Čia vyko išgertuvės, kuriose dalyvavo ir pats šeimininkas. Svečiai užfiksavo, kad vyras gyvena neblogai ir po kurio laiko sugeneravo planą jį apiplėšti.

Naktį iš spalio 14-osios į 15-ąją jie apgaule pateko pas iš miego pažadintą 64-metį. Vyras buvo mušamas tam, kad pasakytų banko mokėjimo kortelės PIN kodą, mat įsibrovėliai žinojo, kad tuo laiku jau turėtų būti pervesta pensija. Tuo metu, kai vieni išvažiavo paimti iš bankomato pinigų, kiti krovėsi nužiūrėtus pasisavinti daiktus ir net maisto produktus – lašinius, bulves.

Pinigų iš bankomato plėšikai nepaėmė, nes kortelė buvo ką tik pakeista ir vyrui nesisekė prisiminti PIN kodo. Nusikaltėliai namo šeimininką paliko leisgyvį, susikrovė vertingiausius daiktus ir pasišalino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių