Pajūrio kurortams- sustiprintas policijos dėmesys

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB) įgyvendina „Neteisėtos narkotikų apyvartos kontrolės 2010 metų vasaros sezono metu Palangos ir Neringos miestuose tiksliniame priemonių plane“ numatytus operatyvinius ir ikiteisminio tyrimo veiksmus.
Vykdant šį planą bendradarbiaujama su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 3-iąja valdyba ir Palangos miesto PK.

Birželį pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, iš jų vienas pradėtas Palangos miesto PK ir du tyrimai – Klaipėdos apskrities VPK ONTB.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis Palangoje sulaikyti penki asmenys, iš jų du nepilnamečiai.

Du iš minėtų asmenų įtariami platinę narkotines medžiagas, trys – šias medžiagas vartoti įsigiję asmenys, tarp jų- Latvijos Respublikos pilietis.

Palangoje, prie naktinio klubo, sulaikytas 30 metų Latvijos Respublikos pilietis, pas kurį rasta kanapių ir jų dalių. Jam įteiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti.

Taip pat sulaikyti du nepilnamečiai (16 metų). Policijos pareigūnai įtaria, kad vienas jų kitam pardavė kanapes ir jų dalis.

Už vagystę teistam įtariamam narkotinės medžiagos pardavėjui ir pirkėjui įteikti įtarimai (atitinkamai) dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis nedideliais kiekiais.

Sulaikytas ir nedirbantis anksčiau neteistas asmuo, kuris, įtariama, iš kito Palangos miesto gyventojo įsigijo narkotinę medžiagą – kanapes ir jų dalis.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) bei Palangos miesto apylinkės prokuratūros prokurorai.


Šiame straipsnyje: narkotikaipajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių