Pacientę išžaginęs greitosios pagalbos felčeris anksčiau laiko į laisvę neišeis

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria buvo nuspręsta anksčiau laiko į laisvę paleisti už pacientės išžaginimą nuteistą buvusį Vilniaus greitosios pagalbos stoties felčerį Kęstutį Stasaitį.

Apygardos teismo verdiktas - galutinis ir neskundžiamas.

Paleisti nuteistąjį į laisvę birželio 28 dieną buvo nusprendęs Vilniaus miesto apylinkės teismas. Jis buvo nusprendęs, kad pusę paskirtos septynerių metų laisvės atėmimo bausmės atlikęs ir Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime teigiamai vertinamas vyras toliau taisytis gali laisvėje. Nuteistasis pateikė dokumentus, kad išėjęs į laisvę, apsigyvens pas tėvus ir dirbs darbininku žemės ūkio mokykloje.

Su tokiu teismo sprendimu nesutiko Vilniaus apygardos prokuratūra, manydama, kad, nors formalus pagrindas paleisti 39 metų K.Stasaitį paleisti egzistuoja, tačiau būtina atsižvelgti į nusikaltimo pobūdį ir pavojingumo laipsnį visuomenei.

Prokurorų manymu, jeigu K.Stasaitis bus paleistas anksčiau laiko, nebus patenkinti nukentėjusiosios lūkesčiai dėl teisingumo įgyvendinimo.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad žemesnės instancijos teismo nutartis buvo neteisėta, o šiuo metu dar nėra pagrindo paleisti į laisvę greitosios pagalbos mašinoje pacientę išžaginusio buvusio mediko.

K.Stasaitis nuteistas kalėti septynerius, o 65 metų greitosios vairuotojas Janas Borkovskis - penkerius metus ir šešis mėnesius.

Nukentėjusiai merginai abu vyrai turi iš viso sumokėti 33 tūkst. litų neturtinės žalos.

K.Stasaitis iš išžagintos merginos sijono kišenės pagrobė jos mobiliojo ryšio telefoną. Nuosprendžiu jis yra taip pat nubaustas už šią vagystę bei pornografinio pobūdžio nuotraukų, kuriose vaizduojami vaikai ar asmenys, pateikiami kaip vaikai, laikymą. Šios nuotraukos rastos sulaikius įtariamąjį dėl išžaginimo.

Be to, apieškoję K.Stasaitį policijos pareigūnai pas jį aptiko ir svetimą asmens tapatybės kortelę. Jis nubaustas ir už netesėtą svetimo dokumento laikymą.

Greitosios pagalbos darbuotojams nuosprendį tuometinis Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė 2010 metų gruodžio 15 dieną. Jį paliko galioti ir aukštesnės instancijos teismai.

K.Stasaitis teisme skundėsi, kad jis nepagrįstai nuteistas už išžaginimą, padarytą bendrininkaujant, nes teismai rėmėsi tik nukentėjusiosios parodymais ir specialisto išvadomis apie įtariamųjų spermos identifikavimą, kuri pati savaime nepatvirtina išžaginimo fakto, esą daugiau jokių kitų įrodymų byloje nėra.

Nuteistasis teigė, kad nukentėjusiosios parodymai nėra patikimi, nes ji greitosios medicinos pagalbos teikimo metu buvo apsvaigusi nuo alkoholio.

Tuo metu J.Borkovskis prašė sušvelninti jam bausmę.

2009 metų spalio 24-osios naktį reanimobiliu važinėjantys K.Stasaitis ir J.Borkovskis turėjo teikti pagalbą Pylimo gatvėje rastai merginai, kuriai buvo sužalotas veidas, perpjauta lūpa.

Iš pradžių sužeistoji nugabenta į Žalgirio klinikas, o įtarus, kad merginai gali būti sukrėstos galvos smegenys, ji pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę. Iš ten po poros valandų K.G. buvo išleista į namus.

Po dviejų dienų, manydama, kad greitosios pagalbos automobilyje buvo apsvaiginta medikamentais ir išžaginta, mergina kreipėsi į policiją.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad gabenant nukentėjusią merginą iš vienos ligoninės į kitą slaugytojas jai į sėdmenis suleido nenustatytos kilmės medikamentų, nuo kurių ji nepajėgė valdyti savo kūno bei pasipriešinti. Pasinaudodamas bejėgiška aukos būkle, slaugytojas ją išžagino. Po to tą patį padarė greitosios automobilio vairuotojas.

Po šio įvykio sostinės greitosios pagalbos automobiluose buvo įrengtos vaizdo kameros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių