Paauglį pražudęs buvęs policininkas dangstosi ligomis

Paauglį kelyje pražudęs policininkas teisme prieštaravo ekspertų išvadoms ir tikino, kad buvo blaivus. Prokurorai avarijos kaltininkui siūlo skirti 8 metus laisvės atėmimo, pranešė „Lietuvos rytas“.

Buvęs Šakių policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patrulių būrio vadas 55 metų Vytautas Demenius ketvirtadienį Marijampolės teisme tardamas paskutinį žodį pareiškė: „Labai gailiuosi dėl šios tragiškos avarijos, kurioje žuvo Jonukas. Nieko pakeisti nebeįmanoma. Tai skaudus smūgis ir žuvusiojo, ir mano šeimai. Buvau tikrai blaivus ir iš įvykio vietos pasišalinau nesąmoningai. Antraip šito teismo būtų nebuvę.

”Prokuroras Saulius Striauša pabrėžė, kad 32 metų darbo stažą policijoje turintis V. Demenius, netoli Lukšių miestelio Šakių rajone partrenkęs dviračiu važiuojantį 14-metį, puikiai žinojo, ką tokiu atveju turi daryti.Bet pareigūnas paliko paauglį merdėti ir nors turėjo mobilųjį telefoną, nepaskambino nei medikams, nei policijos pareigūnams.

V. Demenius teigė, kad važiuodamas Šakių link išgirdo barkštelėjimą ir išlipo apsidairyti, bet nematė nei partrenkto dviratininko, nei suskaldyto savo automobilio priekinio stiklo, todėl nuvažiavo namo, nes labai blogai jautėsi.Buvęs pareigūnas, turintis problemų dėl širdies, teismą tikino nesuprantąs, kodėl artimieji jo nevežė į ligoninę, o nugabeno į bičiulių sodybą.

Teisiamasis negalėjo paaiškinti, kodėl jo šlapime aptikta alkoholio pėdsakų.V. Demeniaus vairuojamas „Peugeot 407” 14-metį partrenkė kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai šių metų gegužės pabaigoje šviesiu paros metu. Kaltininkas pabėgo iš įvykio vietos.

Sunkiai sužalotas ir komos ištiktas paauglys, patyręs galvos traumą, stuburo ir kojos lūžius, mirė Kauno klinikose. Žuvusio paauglio artimieji pareiškė pusės milijono litų ieškinį.

V. Demeniaus sukelta avarija iš postų išvertė Šakių policijos vadovus. Iš pareigų pasitraukė Šakių rajono policijos viršininkas Mindaugas Skruibis bei Kelių policijos poskyrio vadovas Jonas Stanaitis.


Šiame straipsnyje: DemeniusVytautas Demenius

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
kodel tokiu svolaciu faru netubdo i bendra zona .ten jam greitai visas ligas isgyditu ,DDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių