Nuteisti sugėrovą apiplėšę ir į upelį jį nuogą įmetę vyrai

Trakų rajono apylinkės teismas kalėti bausmės vykdymą atidedant nuteisė du vyrus, kurie degino sugėrovą cigarete ir žiebtuvėliu, apiplėšė jį ir nuogą įmetė į upelį.

Trečiadienį paskelbtu nuosprendžiu M.Š. ir K.M. pripažinti panaudoję fizinį smurtą pagrobę svetimą turtą.

Pasak teismo pranešimo, atsižvelgęs į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltinamųjų asmenybes, jų atsakomybę lengvinančias bei sunkinančias aplinkybes, taip pat tai, kad anksčiau jie nebuvo teisti, teismas M.Š. ir K.M. skyrė laisvės atėmimo bausmes dvejiems metams trims mėnesiams, bausmių vykdymą atidedant dvejiems metams bei įpareigojo kaltinamuosius per šį laikotarpį be institucijos prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Bylos duomenimis, M.Š. ir K.M. pernai rugpjūčio 14 vakarą apie 20 val., norėdami apiplėšti, sudavė ne mažiau šešių smūgių rankomis ir kojomis kartu su jais alkoholinius gėrimus vartojusiam R.K. į veidą ir kitas kūno vietas, po to nutempė jį į šalia namo esantį svirną.

Siekdami pagrobti R.K. pinigus ir daiktus, nurengė jo striukę, apieškojo striukės ir kelnių kišenes. Neradę pinigų, M.Š. ir K.M. bendromis pastangomis ištempė R.K. iš svirno, nutempė prie namo ir paguldė jį ant žolės.

M.Š. ir K.M. toliau reikalavo pinigų suduodami R.K. ne mažiau keturių smūgių rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas.

Siekdamas išvengti fizinio smurto, nukentėjusysis R.K. atidavė 10 litų M.Š.

Paskui M.Š. ir K.M. nutempė R.K. nuo namo upelio link ir, reikalaudami pinigų, numovė aukai kelnes, sudavė ne mažiau penkių smūgių rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas. K.M. užgesino cigaretę į gulinčio R.K. nugarą, žiebtuvėliu degino nukentėjusiajam dešinį šoną, o M.Š. kitu žiebtuvėliu degino R.K. kairę ausį.

Po to smurtautojai įmetė nuogą nukentėjusįjį į upelį ir nuėjo paimdami R.K. priklausančius 575 litų vertės daiktus: drabužius, mobilaus ryšio telefoną, atminties kortelę ir 50 litų.

Nors kaltinamieji ir nukentėjusysis teisiamajame posėdyje pareiškė kad susitaikė ir prašė baudžiamąją bylą nutraukti, teismas, įvertinęs kaltinamųjų asmenybes, itin cinišką jų elgesį, taip pat tai, kad abu kaltinamieji turi galiojančių administracinių nuobaudų už viešosios tvarkos pažeidimus, bei tai, kad K.M. yra suimtas įtariant padarius kitą nusikalstamą veiką, konstatavo, kad nėra pagrindo M.Š. ir K.M. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės susitaikius su nukentėjusiuoju.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: sumušimassmurtaskalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIE-SOS

TIE-SOS portretas
sakes, ir dar bausmę atidėjo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių