Nuteisti du narkotikus platinę panevėžiečiai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teisme narkotikų platinimo byloje nuteisti du panevėžiečiai – 48 metų K.G. ir 39 metų T.N. Pastarasis pripažintas kaltu dėl labai didelio kiekio narkotinės medžiagos platinimo organizavimo, o K.G. – šios nusikalstamos veikos vykdymo bendrininkų grupėje.

Šią savaitę paskelbtu nuosprendžiu T.N. pripažintas kaltu dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo organizavimo, jam skirta 13 metų laisvės atėmimo. Subendrinus su anksčiau skirta ir dar neatlikta bausme, T.N. nelaisvėje turės praleisti 18 metų. K.G. pripažintas kaltu dėl labai didelio narkotinių medžiagų platinimo bendrininkų grupėje ir nuteistas 11 metų laisvės atėmimo, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

2015 metų rugpjūčio 6 dieną netoli Panevėžio policijos pareigūnai sustabdė automobilį, vairuojamą K.G. Automobilyje įrengtoje slėptuvėje jie surado narkotinės medžiagos. Vėliau ekspertai nustatė, kad tai – 150 gramų heroino, iš kurio galima pagaminti apie 400 dozių.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad tą dieną minėtus narkotikus už 12 tūkst. 750 eurų K.G. iš nenustatyto asmens įsigijo Vilniuje. Pareigūnai išsiaiškino, kad visą šią operaciją suplanavo, narkotikų pardavėją surado bei nurodymus savo bendrininkui telefonu davė T.N. , atliekantis bausmę Marijampolės pataisos namuose. Aštuonis kartus teistas T.N. tuo metu jau atliko bausmę už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo.

K.G. savo kaltę pripažino iš dalies – jie neigė, kad narkotikus gabeno T.N. nurodymu bei tvirtino, kad 400 dozių heroino įsigijo savo reikmėms, kadangi yra narkomanas. Pinigus, kuriuos sumokėjo už narkotikus, jis teigė užsidirbęs iš prekybos dėvėtais baldais, rūbais ir sendaikčiais, atsivežtais iš užsienio.

T.N. kaltu kategoriškai neprisipažino. Jis tvirtino, kad telefonu nurodymus dėl narkotikų pirkimo perdavė kito nuteistojo prašymu, pats net nesuprasdamas, apie ką eina kalba.

Teisiamųjų parodymus teismas vertino kritiškai, nes juos paneigė surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys, liudytojų parodymai, užfiksuoti telefoniniai pokalbiai.


Šiame straipsnyje: nusikaltimainarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių