Nuteistas iš prezidentės 5 mln. eurų reikalavęs anykštėnas

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl didelės vertės turto prievartavimo iš prezidentės Dalios Grybauskaitės pripažino anykštėną ir skyrė jam lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

23 metų Justinui Survilai teismas skyrė jam 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Kadangi jis visiškai pripažino savo kaltę, byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Teismas kaltinamajam bausmę sumažino vienu trečdaliu, todėl galutinė bausmė – 2 metai 8 mėnesiai laisvės atėmimo.

Bausmės vykdymas atidėtas, pranešė teismas.

Anykščių rajono gyventojas nuteistas už tai, kad šių metų vasario 25 dieną savo mobiliojo ryšio telefonu išsiuntė du analogiško turinio elektroninius laiškus Prezidento kanceliarijai. Laiškuose vyras grasino susprogdinti po dvi bombas penkiose Lietuvos mokyklose, o kad šių pastatų nesusprogdintų, reikalavo, kad prezidentė per penkias dienas surinktų ir perduotų jam 5 milijonus eurų. Laiškuose vyras nurodė, jog pinigų perdavimo vietą ir laiką praneš vėliau.

„Teismas, atsižvelgęs į J.S. asmenybę, į tai, kad jis nėra anksčiau teistas, į kitas byloje nustatytas aplinkybes, nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti ir neskyrus kaltinamajam realaus laisvės atėmimo. Jam bausmės vykdymas atidėtas 1 metams 6 mėnesiams“, – rašoma teismo pranešime.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu J.Survila įpareigotas neišvykti iš gyvenamosios vietos be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Be to, anykštėnui skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – 50 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose ne valstybinėse įstaigose bei organizacijose. Šiuos darbus nuteistasis turi atlikti per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Teismas konfiskavo iš J.Survilos paimtą mobiliojo ryšio telefoną su SIM kortele kaip uždraustos veikos padarymo įrankį.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis neįsiteisėjęs. Apeliaciniai skundai dėl šio nuosprendžio gali būti paduodami per 20 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Grasinamuosius laiškus teisiamasis išsiuntė prisistatęs Habibu.

Kaip skelbė dienraštis „Lietuvos rytas“, savo kaltę pripažinęs J.Survila sakė, kad prieš kelias dienas iki įvykio iš buvusios žmonos sužinojo, jog jų 4 metų dukrą norima išvežti į vaikų globos namus. Ši žinia jauną vyrą sunervino. Su žmona jis išsiskyrė prieš 2 metus, tačiau mergaitė buvo palikta gyventi su motina.

Teisiamasis tikino, kad domėjosi, kaip susigrąžinti dukrą iš valdiškų namų. Jam paaiškinta, kad reikia turėti gyvenamąją vietą ir nuolatines pajamas.

„Mano tikslas buvo turėti nuolatines pajamas ir gyvenamąją vietą. Ilgai negalvojau ir parašiau laišką prezidentei. Maniau, kad tai buvo vienintelis būdas gauti pinigų“, – aiškino teisiamasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Tikrai reikia ji idarbinti,juk dar jaunas, nori dirbti ir gyventi su savo dukryte....juk padetu ir jo seima Tai kaip isgyventi zmogui ???? Duokite darbo kad turetu pinigu ir nereketuotu..nes kita karta bus teisejas tires duoti milijonus..vot tep..

Teisingumas

Teisingumas portretas
Kai tau sunku, mūsų galingosios demokratijos teisingumo kaustytas batas prispaus tavo snukį dar giliau į mėšlą ir pro iššieptus dantis pasiteiraus, ar gera gyventi Lietuvėlėje. Ar sunku buvo žmogui pasiūlyt darbo vietą, kad galėtų susigrąžinti vaiką? Ne, jei tau skauda, mes tave ubagu paleisim ir dar nuteisim, būsi tikras savo šalies patriotas

Anekdotas

Anekdotas portretas
"Teismas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti" Čia turima omeny, kad žmogus taip ir negalės auginti dukros?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių