Nuosprendis už žmogžudystę paskelbtas po septynerių metų

Nuosprendį M.Ašmonas išgirdo už kraupų nusikaltimą įvykdytą 2004 metais. Jis buvo kaltinamas dviejų žmonių nužudymu. Viename Senamiesčio bute, Puodžių gatvėje buvo nužudyti septyniolikmetis Marius Paleckis ir devyniolikmetis Martynas Zakarauskas. Ekspertai nustatė, kad abu jaunuoliai mirė nuo durtinių žaizdų.

Nusikaltimu įtarti buvo du broliai Egidijus ir M.Ašmonai. Iš karto po nusikaltimo M.Ašmonas pasislėpė nuo teisėsaugos. Po septynerių metų jis buvo pričiuptas Olandijoje ir grąžintas į Lietuvą.

E.Ašmono istorija dėliojosi kitaip. Už dviejų jaunuolių nužudymą E.Ašmonas buvo nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme. Iš karto po nusikaltimo jis prisipažino nužudęs vyrukus, tačiau jau po mėnesio teisminio nagrinėjimo metu savo parodymus ėmė keisti.

E.Ašmonas kaltę ėmė versti nuo teisėsaugos pasislėpusiam broliui. Tačiau tai jo neišgelbėjo nuo griežtos bausmės. Tiesa, ne taip seniai už dviejų žmonių nužudymą nuteistam E.Ašmonui pavyko kvėptelėti laisvės oro.

Kauno miesto apylinkės teismo teisėjo Bronislovo Liatuko sprendimu E.Ašmonas buvo atleistas nuo bausmės likus beveik 12-ai metų nelaisvės. Tačiau kilus skandalui dėl parašų klastojimo Kauno apygardos teisme, išlindo ir ši, kaip vėliau paaiškėjo, neteisėta nutartis dėl lygtinio paleidimo anksčiau laiko.

Nutartis buvo apskųsta praėjus keliems mėnesiams. E.Ašmonas buvo pasiųstas atgal už grotų. Jį neteisėtai į laisvę paleidęs teisėjas buvo nubaustas.

Skelbiant nuosprendį Kauno apygardos teismas pripažino neįtikinamais E.Ašmono broliui mestus kaltinimus dėl nužudymo. Kaltinimai M.Ašmonui buvo perkvalifikuoti į nesunkų sveikatos sutrikdymą ir fizinio skausmo sukėlimą. Už tai jam skirta 2,5 metų nelaisvės. M.Ašmonas taip pat turės sumokėti valstybei 3409 litus už jo ekstradiciją iš Olandijos.

Egzekuciją 2004 m. balandžio 18 d. inicijavo E.Ašmonas. Broliai dalyvavo draugo vestuvėse Prienų raj. M.Ašmonas nurodė, kad iš draugo vestuvių su žmona grįžo namo. Su dar keliais vestuvių puotos dalyviais pratęsė linksmybes. Prisijungė ir brolis Egidijus.

Brolis esą pasiskundė, kad iš vestuvių vežami M.Paleckis ir M.Zakarauskas jį užgauliojo. Brolio paprašytas M.Ašmonas sutiko išsiaiškinti užgauliojimo priežastis. Juolab kad vienas iš brolį užgauliojusių jaunuolių buvo labai geras M.Ašmono draugas.

Broliai nuvažiavo į butą Puodžių gatvėje. Jį nuomojo E.Ašmonas, o gyveno merginos Ana ir Darija iš Rusijos, jos vertėsi prostitucija. Pas merginas E.Ašmonas buvo palikęs jį užgauliojusius vyrukus.

Broliai pasiėmė prie šiukšlių konteinerio rastus pagalius ir nuėjo į butą. Įžeidinėjimo aiškinimasis baigėsi dviem lavonais. Teismas paskelbė, kad motyvą žudyti turėjo vyresnysis brolis E.Ašmonas, jis esą ir naudojosi peiliu.

Tuo tarpu pagalbą telefonu kvietė metais jaunesnis brolis M.Ašmonas. Kraujo klane gulinčias aukas jis pamatė jau po brolio suduotų smūgių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
siuksle ne zmogus .. tik 18 metu, jam iki gyvos galvos reik duot, juk du smones nuzudyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių