Nuosprendis kišenvagiui – per dvi dienas

Vilniaus policija antradienį su įkalčiais sulaikė kišenvagį A.Šimičevo. Bylą policininkai ištyrė per dvi dienas ir perdavė teismui. Šis ketvirtadienį išnagrinėjo bylą ir paskyrė kišenvagiui trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

A.Šimičevas buvo suimtas teismo salėje, pranešė policija.

Šis asmuo antradienį apie 14.30 val., važiuodamas 53-ojo maršruto autobusu nuo „Žaliojo tilto“ iki „B.Laurinavičiaus“ stotelės, iš moters rankinės ištraukė su pinigais ir dokumentais. Įtariamasis su įkalčiais buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, vėliau uždarytas į areštinę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje dėl kišenvagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį pareigūnai užbaigė per dvi dienas ir kartu su Vilniaus apylinkės prokuratūra pagreitinto proceso tvarka perdavė į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą.

Balandžio mėnesį Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai su įkalčiais buvo sulaikę 53-ojo ir 36-ojo maršruto autobusuose keleivius apvogdavusius 31 metų A.Sargelį ir 38 metų I.Beliavskąją.

Pareigūnai ir tada tik per keletą dienų surinko pakankamai įrodymų pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose ir bylos buvo perduotos teismui taip pat pagreitinto proceso tvarka. A.Sargeliui teismas skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, o I.Beliavskajai - vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

„Visi šie kišenvagiai laikinai izoliuoti nuo visuomenės uždarant juos į pataisos namus“, -  rašoma policijos pranešime.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyris, tai vienintelis šalyje padalinys, kurio pareigūnai tiria kišenvagystes ir jas užkardo. Poskyrio pareigūnai taip pat dažnai pasitelkiami darbui su šiais specifiniais nusikaltimais ir kituose Lietuvos miestuose įvairių renginių ar švenčių metu.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: kišenvagisvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių