Nuosprendį išgirdo už heroino platinimą teisiami marijampoliečiai

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį kalėti nuteisė tris heroino platintojus.

Marijampolės gyventojai – 52-ejų A .J. kalės vienuolika metų, 37-erių M. S. dešimt metų ir šešis mėnesius, o 39-erių R. G. – dešimt metų, pranešė teismas.

Teismas konstatavo, kad kaltinamieji teisti, linkę pažeisti įstatymus ir daryti nusikaltimus, o už narkotikų platinimą įstatymas numato tik laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, 2009 m. lapkritį A. J. susitarė su trimis Kirgizijos piliečiais iš jų pirkti labai didelį kiekį heroino. M. S. ir R. G. iš sutartos vietos per tris kartus paėmė ne mažiau kaip 2,4 kg birios medžiagos, kurios sudėtyje buvo ne mažiau kaip 232 gr heroino. Kvaišalai buvo atgabenti į Marijampolę.

Dalį narkotinės medžiagos A. J. bendrininkams nurodė realizuoti asmeniui, kurio atžvilgiu byla atskirta.

Šis kaip atlygį už gautą heroiną A. J. perdavė butą Marijampolėje, sudarydamas apsimestinę buto pirkimo–pardavimo sutartį, kuria butas neva parduotas kitam asmeniui.

A. J., M. S. ir R. G. savo kaltės nepripažino. Teismas, įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus, nustatė, kad įrodymai byloje surinkti Baudžiamojo proceso kodekso nustatyta tvarka, tai yra teisėtais būdais ir tvarka bei laikantis įstatymo. Byloje esantys įrodymai buvo patikrinti teisminio nagrinėjimo metu.

„Liudytojų parodymai, pokalbių suvestinės ir garso įrašai, specialistų išvados ir kiti surinkti duomenys visiškai patvirtino, kad šie kaltinamieji įvykdė jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas“, – paskelbė teismas.

Taip pat teismas pripažino, kad kaltinamiesiems buvo žinoma apie šios veikos draudžiamumą  ir neteisėtumą, nes byloje yra pakankamai duomenų, kad buvo imtasi konspiracinių metodų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zaiza

Zaiza portretas
Kas cia per A. J., M. S. ir R. G.? Tai jei jau nuteisti, malonekite pranesti vardus ir pavardes su nuotraukomis. Atsibodo tas nusikalteliu dangstymas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių