Nuolatinis smurtas baigėsi tragiškai: sūnus mirtinai sumušė savo motiną

  • Teksto dydis:

43 metų Visagino gyventojas bus teisiamas už tyčinį savo motinos nužudymą. Vyras anksčiau 2 kartus buvo teistas už jos sumušimą, pranešė prokuratūra.

Šių metų sausio 22 dieną į butą Visagine kaimynai iškvietė policijos pareigūnus. Nuvykę nurodytu adresu, patruliai rado peiliu susižalojusį J. M.

Vyras policininkams prasitarė nebenorįs gyventi, nes nužudė savo motiną. Nuskubėję į atskirai gyvenusios moters butą, pareigūnai iš tiesų rado viduje nebegyvą 70-metę šeimininkę.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad moteris mirusi nuo daugybinių sumušimų, jai buvo suduota keliolika smūgių.

Kaltinamasis J. M. savo kaltės neneigia ir tvirtina, kad motiną mirtinai sumušė sausio 1-osios paryčiais grįžęs į butą, kur kartu su ja gyveno. Vyriškis tuo metu buvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuroras Arvydas Gramba.

„Labai gaila, kad garbaus amžiaus moteris tapo ne kartą pasikartojusio smurto artimoje aplinkoje auka“, – sakė prokuroras.

Už smurtą prieš motiną J. M. 2014 metų rugpjūtį buvo nubaustas 40 parų arešto. Praėjusių metų kovą sūnus motiną vėl buvo smarkiai sumušęs, moteriai teko gydytis ligoninėje. Už tai pernai spalį J. M. teismas skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis buvo apskųstas, todėl neįsiteisėjo. Iki apeliacijos nagrinėjimo paliktas laisvėje vyras ir vėl pakėlė ranką prieš savo motiną, šįkart smurto proveržis baigėsi moters mirtimi. 

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui. Už savo šeimos nario tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių