Nuo pasieniečių spruko krovinį palikę upėje

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone iš Kamojos upės pasieniečiai ištraukė 7 tūkst. 500 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurios, įtariama, buvo plukdomos iš Baltarusijos.

Vėlų sekmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai Švenčionių rajono Adutiškio miestelio ribose, Kamojos upėje, pastebėjo du asmenis. Jie vilkėjo hidrokostiumus ir plukdė ryšulius.

Kamoja eina siena su Baltarusija, o vėliau upė įsuka į Lietuvą ir toliau teka jos teritorija. Upės plotis siekia 4-5 metrus. Vieta, kurioje pasieniečiai pamatė plaukikus, yra maždaug už 2 km nuo sienos.

Pastebėję prie vieno Kamojos kranto artėjančius VSAT pareigūnus upe plaukę asmenys paliko ryšulius ir nuplaukė į kitą upės pusę. Išlipę į krantą plaukikai pasinaudojo tamsa ir spruko į Adutiškio gilumą. Jų paieškai buvo pasitelktas tarnybinis pasieniečių šuo, kuris bėglių pėdsakais sekė apie 100 m nuo upės kranto iki asfaltuotos kelio dangos. Čia keturkojis pėdsakus pametė.

Pasieniečiai iš Kamojos ištraukė kontrabandininkų plukdytą krovinį. Tai buvo 15 į polietileną suvyniotų dėžių. Iš viso sulaikyta 7 tūkst. 500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų bei „Fest“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos banderolėmis.

Manoma, kad šis krovinys į Kamoją buvo nuleistas Baltarusijos pusėje, o jį Lietuvos teritorijoje perėmę kontrabandininkai norėjo cigaretes tamsoje nuplukdyti kuo toliau į šalies gilumą.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar

dabar portretas
leiskit paklausti kur mes gyvename ir kokia /europa/ mus valdo jei tie zmones kurie neturedami darbo atsiveza prekiu kad pragyventi ir laikomi didziausiais nusikalteliais kuriems skiriamos didziausios pajegos sulaikymui ir ar tai ne logiskas absurdas taip iseina kad pirkdami pas lenkus mes irgi kone nusikalteliai ir man rodos kad didziausi nusikalteliai tie kurie samoningai uzkelia kainas ir kaip niekur nieko /valdo/ sali privesdami zmones emigruoti ir jei mes europoje tai ir kainos turi buti europines bet ne briuselio nurodymu o musu valdininku palaiminimu ir dedasi tokie dalikai juk butu paprasciau sulyginti kainas ir pasibaigtu tas armideris bet kaikam tai nuostolinga nes taip ir isnaudoja zmones tai kokia cia dar valstybe po tokiu akivaizdziu nieksybiu /istatymo/ vardu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių