Nuo pasieniečių sprukęs rūkalų gabentojas įvažiavo į medį

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajono miške pamatęs iš priekio atvažiuojantį pasieniečių visureigį, automobilį „Audi A6“ vairavęs kontrabandininkas bandė staigiai apsisukti ir sprukti. Manevro metu vyras nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į medį. 

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai užfiksavo Šalčininkų rajono Dumblės kaimo ribose važinėjantį įtartiną automobilį „Audi A6“ lietuviškais numeriais. Šis kaimas yra prie pat sienos su Baltarusija.

Tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ patruliavę pareigūnai nusprendė patikrinti šią mašiną. Važiuodamas miško keliuku „Audi A6“ vairuotojas pamatė priešais atvažiuojančius pasieniečius. Staigaus apsisukimo metu mašinos galinė kairioji dalis trenkėsi į medį. Tuomet vyras iššoko iš „Audi A6“ ir nubėgo į mišką. Į šią vietą atskubėję pasieniečiai dar spėjo pamatyti, kad jis pakeliui kažką išmetė.

Pareigūnams vairuotojo pagauti nepavyko, tačiau jie surado dokumentus, kurių atsikratė bėglys – Šalčininkų rajono gyventojui išduotas vairuotojo pažymėjimas ir visi „Audi A6“ dokumentai.

Į kontrabandininko mašiną buvo sugrūsta net 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra beveik 25 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyksta „Audi A6“ vairavusio vyro paieška.

Cigaretės ir automobilis saugomi Varėnos rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių