Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas išsimaudė Merkyje

  • Teksto dydis:

Pirmadienį pasieniečiai su sraigtasparniu vaikėsi kontrabandinių cigarečių krovinį vežantį vilnietį. Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad per Merkį sprukęs kontrabandininkas sulaikytas visas permirkęs.

Įtartiną "Nissan Patrol" visureigį ties Šalčininkų rajone esančiu Puziriškių kaimu pastebėjo VSAT sraigtasparnio pilotai. Automobilis važiavo laukais ir vietos keliukais - iš oro jį stebintys pareigūnai apie jo buvimo vietą informavo ant žemės budinčius pasieniečius.

Greičiausiai supratęs esąs stebimas, kontrabandininkas pasuko į miškingą vietovę, kur, kaip įtariama, paliko visureigį ir pasislėpė miške. Atvykę pasieniečiai jo ieškoti paleido vokiečių aviganę, kuri bėglio pėdsakais pareigūnus nuvedė iki Merkio upės aukštupio - upė šioje vietoje yra apie 5 metrų pločio.

35 metų vilnietį pareigūnai sulaikė Pamerkio kaimo autobusų stotelėje Šalčininkų rajone - sulaikytasis buvo permirkęs. Spėjama, kad, bėgdamas nuo pasieniečių, jis perbrido upę ir bėgo toliau.

Jo paliktame visureigyje aptikta 18 tūkst. pakelių cigarečių "Fest" su baltarusiškomis banderolėmis. Krovinio vertė, įskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius, Lietuvoje siektų 130 tūkst. litų.

Kontrabanda įtariamas vyras uždarytas į areštinę - už kontrabandos gabenimą jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių