Nuo pasieniečių kontrabandininkas slėpėsi grikių lauke

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė keturis lietuvius ir rusą, kurie neteisėtai gabeno 12 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Rusas bandė slėptis grikių lauke.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą pastebėjo grupę asmenų. Jie su nešuliais judėjo ties Šalčininkų rajono Dumblės kaimu. Apie tai buvo informuoti netoliese tarnybą vykdę kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos (SPU), kurie nešikus sulaikė. Tai du nepilnamečiai, 19-os ir 37-erių metų Šalčininkų rajono gyventojai.

Pasieniečiai patikrino vietovę ir netoliese augančiame grikių lauke surado pasislėpusį 31-erių Rusijos pilietį, turintį leidimą gyventi Lietuvoje. Vėliau Purvėnų užkardos pasieniečiai suskaičiavo, kad sulaikytiesi iš viso gabeno 12 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame pasieniečių padalinyje saugomos sulaikytos cigaretės.

Sulaikytieji po apklausos paleisti. Nepilnamečiai perduoti tėvams, suaugusiesiems skirtos kardomosios priemonės dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinis registravimasis policijos įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių