Nuo muitininkų sprukusiame automobilyje – 3,5 tūkst. pakelių neteisėtų rūkalų

  • Teksto dydis:

Kelyje Kaunas−Marijampolė−Suvalkai nuo muitinės pareigūnų sprukusio lengvojo automobilio „Renault Laguna“ bagažinėje rasta ir sulaikyta nelegaliai gabentų rūkalų už beveik 12 tūkst. eurų.

Antradienio, liepos 17-osios, popietę Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai, patruliuodami kelyje A5 Kaunas−Marijampolė−Suvalkai, stabdė patikrinti link Marijampolės važiuojantį lengvąjį automobilį „Renault Laguna“.

Tačiau automobilio vairuotojas, užuot paklusęs reikalavimui sustoti, padidino greitį ir spruko nuo pareigūnų. Muitininkams bėglį teko vytis neilgai – padedant tuo pačiu keliu į Marijampolę važiavusiems pareigūnams, kurie pastebėjo, kad stabdomas automobilis nestojo, lietuvio vairuojamas automobilis buvo sustabdytas.

Tikrinant automobilį, ėmė aiškėti vyriškio nenoras sustoti, mat jo automobilio bagažinėje muitininkai rado 3,5 tūkst. pakelių (70 tūkst. vnt.) cigarečių „Winston Blue“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 12 tūkst. eurų.

Pasipelnyti iš šių cigarečių piliečiui nepavyks: muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą dėl neteisėto akcizinių prekių laikymo ir gabenimo bei nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių