Nukirstas narkotikų gabenimo kanalas iš Olandijos į Lietuvą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai išaiškino ir sunaikino stambaus masto narkotinių (psichotropinių) medžiagų kontrabandos kanalą iš Olandijos į Lietuvą. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos grupės veiklos.

Įtariama, kad grupuotės nariai organizavo ne tik labai didelių narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekių kontrabandą iš Olandijos, bet ir šių medžiagų platinimo tinklą Klaipėdos apskrityje. Kriminalistai išsiaiškino, kad kvaišalai buvo slepiami lengvųjų automobilių padangose, o šie automobiliai ant vilkikų priekabų gabenami į Lietuvą.

Lietuvoje narkotinių medžiagų „platintojai-didmenininkai" priimdavo krovinį, paslėpdavo jį išnuomotuose garažuose, fasuodavo ir, kartais avansu, išplatindavo jį gatvės prekeiviams.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos ir prokuratūros pareigūnai nustatė įtariamuosius - 6 grupuotės narius, tarp kurių yra ir nusikalstamos veiklos organizatoriai, ir tiesioginiai narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojai. Visi jie - klaipėdiečiai.

Per ikiteisminį tyrimą pareigūnai išaiškino narkotikų platintojų veikimo modelį ir kvaišalus jiems tiekiančius asmenis. Be to, išryškėjo nusikalstamos veiklos organizatorių veikimo schema. Kvaišalų  pirkimo-pardavimo sandoriai vykdavo iš anksto aptartose vietose, prieš pat sandorį pirkėjai ir pardavėjas vengdavo kontaktų su pašaliniais asmenimis, tiekėjas į sandorio vietą atvykdavo sportiniu motociklu.

34-erių metų klaipėdiečiui, gyvenusiam Olandijoje, išduotas Europos arešto orderis, 30-metis jo bendrininkas suimtas. Abu šie vyriškiai anksčiau buvo teisti. Kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės (rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimas).

Klaipėdos apskrities VPK ONTB ir Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS pareigūnų sėkmingai atliktos operacijos „laimikiu" tapo didžiausi Klaipėdos teisėsaugininkų iš nelegalios apyvartos paimti narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiai, kurių juodosios rinkos vertė viršija 500 tūkst. litų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, priklausomai nuo medžiagos kiekio, numato baudžiamąją atsakomybę iki 15 metų laisvės atėmimo.


Šiame straipsnyje: kriminalainarkotikaiplatinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių