Netikrus eurus realizavęs ir kitus nusikaltimus vykdęs vyras kalės beveik 4 metus

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį iki beveik 4 metų sugriežtino laisvės atėmimo bausmę netikrus eurus realizavusiam ir kitus nusikaltimus vykdžiusiam Sauliui Busilui.

Kauno apygardos teismas kovo 18 dienos nuosprendžiu vyrui buvo skyręs pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę. Apeliacinis teismas bausmę pailgino iki 3 metų 9 mėnesių.

Tokį sprendimą teismas priėmė ištaisydamas apygardos teisme padarytą klaidą dėl bausmių subendrinimo, nes A.Busilas anksčiau buvo nuteistas kalėti ir už kitus nusikaltimus, už juos taip pat buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės.

S.Busilas nuteistas už tai, kad 2015 metų sausį įgijo žinomai suklastotus pinigus – ne mažiau kaip 16 vienetų 50-ties eurų nominalo kupiūrų. Iš kur jos buvo įgytos, tyrėjams nepavyko nustatyti.

Bylos duomenimis, turgavietėje vyrui paprašius paskolinti pinigų, S.Busilas pateikė suklastotą 50 eurų kupiūrą. Jis nurodė nusipirkti maisto prekių ir parnešti grąžą. Vyras nežinojo, kad kupiūra suklastota ir pateikė ją parduotuvėje, atsiskaitydamas už prekes.

Netikri pinigai taip pat buvo platinami Alytaus batų taisykloje, kioske, parduotuvėse, turgavietėje.

Kartu su 34-erių S.Busilu nuteistas ir 55 metų Norbertas Ažukas. Pastarasis nuosprendžio neskundė.

Lietuvoje euras buvo įvestas 2015 metų sausio 1 dieną. Nuo tada rinkoje plūstelėjo netikrų eurų banga – nuo tų metų sausio pradžios iki vasario buvo pradėta apie 200 ikiteisminių tyrimų, o iš apyvartos buvo išimta apie pustrečio šimto suklastotų banknotų. Labiausiai padirbinėjama 50 eurų kupiūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių