Neteisėta komercine veikla vertęsis panevėžietis neteks uždirbtų pinigų

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, kad iš neteisėta komercine veikla stambiu mastu ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu kaltinto 37 metų panevėžiečio D.B. bus konfiskuota 155 tūkst. litų neteisėtai uždirbto turto.

Jis taip pat privalės valstybei sumokėti 130 MGL dydžio - 16, 9 tūkst. litų baudą bei 9 tūkst. litų privalomojo sveikatos draudimo ir valstybinio socialinio draudimo įmokų, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra. 

Šį nusikaltimą kartu su Valstybine mokesčių inspekcija ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais tyrę Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai atskleidė, kad Panevėžio rajone registruotos ir automobilių transporto paslaugomis užsiimančios įmonės direktorius D.B., stambiu mastu prekiavęs naudodamasis interneto svetainėmis, į savo ir žmonos atsiskaitomąsias sąskaitas keliuose bankuose periodiškai gaudavo pajamų iš užsienio už parduotas prekes. 

Verslininkas, siekdamas nuslėpti neteisėtą komercinę veiklą, skirtingais vardais registruodavosi įvairių užsienio šalių rengiamuose aukcionuose.

Jis buvo kaltinamas už į užsienį iškeliavusių prekių siuntas gavęs 163,9 tūkst. litų pajamų ir nesumokėjęs 23,5 tūkst. litų pajamų mokesčio. 

Ši baudžiamoji byla buvo išskirta iš vienos grupės asmenų padarytų nusikaltimų tyrimo, bylos dėl kitų jos narių veikų perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme. 

Įtariama, kad iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika nelegalūs prekeiviai bendrai galėjo gauti apie 4-6 milijonus litų, kuriuos siekė legalizuoti atlikdami finansines operacijas ir sudarydami fiktyvius sandorius. Šie nusikaltimai jau ištirti, bylos perduotos nagrinėti arba jau išnagrinėtos teisme.


Šiame straipsnyje: turtasteismasbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių