Neskaidrūs viešieji pirkimai: Šiauliuose suimta mokyklos direktorė ir buhalterė

  • Teksto dydis:

Vykstant tyrimui dėl neskaidrių viešųjų pirkimų Šiaulių mokyklose teismas patenkino prokurorų prašymą dešimčiai dienų suimti „Rasos“ progimnazijos direktorę Audronę Ispiryan ir buhalterę Rimą Andrijauskienę.

„Kovo 16 dieną Šiaulių apylinkės teismas „Rasos“ progimnazijos direktorei ir buhalterei skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 10 parų“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pranešime.

STT atstovė spaudai Renata Saulytė BNS nurodė, kad mokyklos darbuotojas prašyta suimti įtariant, kad jos gali trukdyti vykstančiam tyrimui.

Pareigūnai tiria trijų Šiaulių mokyklų ir vienos viešuosius pirkimus laimėjusios įmonės atstovų galimo kyšininkavimo, papirkimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo aplinkybes.

Anot STT, Šiaulių sporto gimnazijoje, „Rasos“ ir Medelyno progimnazijose viešieji pirkimai organizuoti neskaidriai – sudarant išskirtines sąlygas juos laimėti vienai aptarnavimo paslaugas Šiauliuose teikiančiai įmonei, o už išskirtinai palankių sprendimų priėmimą, ankstesnių sutarčių galiojimo pratęsimą įmonės atstovai ne kartą mokyklų atstovams atsilygino kyšiais.

Įtarimai vykstant tyrimui pateikti penkiems asmenims. R.Ispiryan ir Medelyno gimnazijos vadovė Ingrida Mazrimienė įtariamos kyšininkavimu, R.Andrijauskienei pareikšti įtarimai dėl papirkimo.

BNS žiniomis, papirkimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu šioje byloje yra įtariami įmonės „Švaros piramidė“ vadovas ir vienas šios bendrovės darbuotojas.

Pareigūnai teigia, kad atliekant ikiteisminį tyrimą įtariamųjų gali daugėti.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių