Nerimi plaukė GPS siųstuvu kontroliuojama cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Naudodamiesi sienos stebėjimo sistema Pavoverės užkardos pareigūnai susekė Nerimi plaukiantį kontrabandinių cigarečių krovinį, prie kurio buvo pritvirtintas GPS įrenginys.

Paaiškėjo, kad Baltarusijos krante į upę kontrabandininkai paleido tūkstantį pakelių nelegalių rūkalų.

Šį įvykį pasieniečiai užfiksavo vėlų šeštadienio vakarą. Nerimi einantį sienos ruožą su Baltarusija vaizdo stebėjimo sistema kontroliavę Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo upe plaukiantį įtartiną į daiktą. Ši vieta yra netoli Prienų kaimo Švenčionių rajone. Lietuvos ir Baltarusijos siena šioje Švenčionių rajono vietovėje eina upės viduriu.

Ties Šukeliškių kaimu Pavoverės pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę valtį ir srovės neštą krovinį parplukdė į krantą.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, paaiškėjo, kad Nerimi plaukė dvi tarpusavyje surištos ir į polietileną supakuotos rūkalų dėžės, iš viso 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų. Prie jų buvo pritvirtintas GPS imtuvas, kokį paprastai kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Dėl akcizais neapmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Cigaretės saugomos užkardoje.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat. Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra šiuos siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negras

Negras portretas
Malaciai tobuleja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių