Nepilnametį parduotuvėje sumušęs apsaugininkas turės sumokėti 13 tūkst. litų baudą

  • Teksto dydis:

Dėl smurto prieš nepilnametį Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu kaltu pripažino Ramygalos miestelio prekybos centro apsaugos darbuotoją D.L.

Pasak ketvirtadienį paskelbto prokuratūros pranešimo, 35 metų vyras pripažintas viršijęs tarnybos įgaliojimus ir nubaustas 100 MGL dydžio - 13 tūkst. litų pinigine bauda.

Kartu su šia bausme nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - teisės dirbti asmens ir turto saugos srityje atėmimas dvejiem metams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio rajono komisariato pareigūnai nustatė, kad pernai gruodžio 15 dieną Ramygalos miestelio prekybos centro apsaugos darbuotojas D.L., pamatęs ant prekių vežimėlių sėdinčius du paauglius, prieš vieną iš jų kelis kartus panaudojo fizinį smurtą.

Nepilnamečių reikalų inspektorės, susipažinusios su filmuota medžiaga, liudijimu, vaizdo įraše buvo užfiksuota, kaip apsaugos darbuotojas, priėjęs prie vaikinų, vienam trenkė kumščiu ir spyrė. 

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Sigitos Bieliauskaitės teigimu, parduotuvės apsaugos darbuotojas, panaudodamas fizinį smurtą prieš nepilnametį asmenį, viršijo pagal pareiginius nuostatus suteiktus įgaliojimus viešajai tvarkai palaikyti, sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą, sukėlė jam fizinį skausmą ir taip padarė didelę žalą. 

Baudžiamasis kodeksas už piktnaudžiavimą tarnyba ir įgaliojimų viršijimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.


Šiame straipsnyje: sužalojimassumušėbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kodėl Venskytės dėl pareigūnų ir antstolės padaryto moralinio smurto niekas neteisė? Dae plius ta šlindra

rrr

rrr portretas
kodel sumuse tik viena? del to kad matyt tas erelis pasirode, pasiunte tur but apsaugini ir neislaike nervai... ir jei nieko nesulauze tai visai gera pamoka butu buvus, nes dabar tas mazas urodelis pasijaus nebaudziamas - darau ka noriu siunciu ka noriu, jei pajegiu tai ir skriaudziu ka noriu, O MANES NIEKAS LIESTI neturi teises...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių