Nepilnametės giminaitės žagintojas nuo kalėjimo išsisuko

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros skundą ir anksčiau išteisintą 21 metų jaunuolį pripažino kaltu dėl mažametės išžaginimo, seksualinio prievartavimo bei nesunkaus sveikatos sutrukdymo.

Lietuvos apeliacinis teismas jaunuoliui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą trejiems metams. Jam taip pat skirta auklėjamojo poveikio priemonė – elgesio apribojimas metams, įpareigojant mokytis, tęsti mokslą arba dirbti bei patenkintas nukentėjusiosios šeimos civilinis ieškinys.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas dėl viename Aukštaitijos rajone galimai lytiškai išnaudotos mažametės buvo pradėtas 2016 metais, kilus įtarimams, kad jos giminaitis paauglę keletą metų seksualiai prievartavo ir žagino. Tuo metu įtariamasis dar buvo nepilnametis.

Šiemet vasarį Panevėžio apygardos teismas kaltinamąjį išteisino motyvuodamas, kad kilo abejonių, ar iš viso buvo padarytos veikos, kuriomis vaikinas kaltinamas.

Išteisinamąjį nuosprendį prokurorė apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, teisėjų kolegija ketvirtadienį panaikino Panevėžio apygardos teismo nuosprendį ir priėmė naują apkaltinamąjį nuosprendį.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad nuoseklių ir neprieštaringų, vieni kitus papildančių nukentėjusiosios, liudytojų parodymų, teismo psichiatrijos ir psichologijos ekspertizių išvadų visuma leidžia daryti pagrįstą ir neabejotiną išvadą, kad kaltinamasis nurodytomis kaltinime aplinkybėmis padarė jam inkriminuotas veikas.

Apeliacinės instancijos teismas taip pat pabrėžė, kad būdamas nukentėjusiosios giminaičiu, kaltinamasis neabejotinai žinojo jos amžių, suvokė, kad lytinis santykiavimas vyksta prieš jos valią, pasinaudojo bejėgiška būkle, nulemta aukos mažametystės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
Bet ištikro kaip baisu,auga giminių iškrypėlių karta...nuo mažumės,kastruoti ir viskas! Suauges gatvėje prievartaus močiutes, moteris,merginas ir mergaites...

PEDOFILAI PEDOFILU

PEDOFILAI PEDOFILU   portretas
nebaudzia......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių