Iš nepilnamečių pataisos namų Kaune pabėgo nuteistasis

Kaune iš nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų sekmadienio vidurdienį pabėgo 17-metis. Jis nesulaikytas iki šiol.

Nepilnamečių pataisos kolonijos administracijos duomenimis, nuteistasis į laisvę išlindo per ventiliacijos angą, nušoko nuo stogo ir per tvorą.

Prižiūrėtojai matė paauglio žygį, tačiau nespėjo pavyti vaikino. Laisvę pajutęs nuteistasis pasileido į šalia kolonijos esančius sodus ir pasislėpė.

„Jam buvo likę vos du mėnesiai“, – sakė kolonijos viršininkas Markas Tokarevas. Šis nuteistasis jau buvo perkeltas į socialinės integracijos į visuomenę skyrių.

Šiame skyriuje bausmę atlieka tie nuteistieji, kurie savo elgesiu įrodo kolonijos administracijai, kad jais galima pasitikėti. Tame skyriuje jau nebėra griežtos priežiūros. Jaunieji kaliniai gyvena savarankiškai ir ruošiasi išėjimui į laisvę.

Pasak kolonijos viršininko, pabėgęs nuteistasis buvo ramus ir patikimas. Viršininką nustebino toks jo elgesys. Pagal tvarkingai sudėtus, išskalbtus ir išlygintus drabužius ir tai, kad iš kolonijos nepilnametis pasišalino su šlepetėmis, viršininkas sprendžia, kad mintis pabėgti jam kilo spontaniškai.

„Beveik neabejoju, kad jis jau norėtų grįžti, bet bijo, nes žino, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – dėl nepilnamečio elgesio nerimavo M.Tokarevas.

Pasak viršininko, iš kolonijos pabėgusių nepilnamečių pasiteisinimai būna vaikiški. „Norėjom pasivaikščioti“, – paskutinių bėglių motyvus pakartojo M.Tokarevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIESA

KIESA portretas
o tai saut i beganti kalini negalima?

JAU VAGILIAUJA

JAU  VAGILIAUJA portretas
KUR NORS EURO SOJUZE, TOKIUS SARGUS Y TA PACIA KALIUZE. BUTU NUSOVES PARAZITA BEBEGANTY , BUTU VIENU URODU LIETUVOJ MAZIAU.

AS

AS portretas
Prison Break Season 7 Premiere :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių